Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

R. Kiyosaki varuje: Blíží se konec “fake” peněz. Která aktiva pomohou zůstat v bezpečí?

Publikováno

Autor knihy o osobních financích “Bohatý táta, chudý táta” Robert Kiyosaki se podělil o své názory na nejlepší aktiva, pro která se mohou investoři rozhodnout. Zároveň také naznačil, že konec “falešných” peněz je blízko.

Podle Kiyosakiho je konec falešných dolarů zvýrazněn údajným nedostatkem zlatých a stříbrných mincí. Ve svém tweetu z 20. září Kiyosaki navrhl, že investoři mohou zůstat v bezpečí investováním do stříbra. V případě stříbrného kovu poznamenal, že pravděpodobně poroste až k 500 dolarům.

“Volal mi Jerry Williams, můj důvěryhodný prodejce zlata a stříbra. Řekl: Nemohu sehnat zlaté ani stříbrné mince. Mincovna mi je už neprodá. A co se stalo? Pro mě to znamená, že konec FAKE dolarů je tady. Jak jsem řekl v dřívějším tweetu, stříbro půjde na 100 až 500 dolarů. Sežeňte si nějaké. Chraňte se!”

Kiyosaki je ohledně stříbra velmi býčí

Kiyosakiho býčí postoj ke stříbru přichází poté, co v minulosti prohlásil, že zlato je drahé. To z něj (za současných tržních podmínek) činí nežádoucí investiční aktivum.

Zároveň ve svém tweetu z 25. září Kiyosaki zopakoval svůj nesouhlas s politikou Federálního rezervního systému. Ta je vedena snahou co nejrychleji omezit prudce rostoucí inflaci. Za rostoucí inflaci je podle něj zodpovědný právě Fed, jež se uchyluje ke zvyšování úrokových sazeb.

Autor také upozornil, že politika Fedu pravděpodobně zničí ekonomiku Spojených států, a zároveň vyzval investory, aby své prostředky vložili do skutečných peněz. Jako vhodná a impozantní aktiva, do kterých lze investovat, uvedl Bitcoin (BTC), zlato a stříbro.

Je pozoruhodné, že Kiyosaki tvrdil, že se blíží největší tržní krach v dějinách světa, a zároveň fandil zlatu, stříbru a Bitcoinu. Nedávno pak Kiyosaki prohlásil, že Bitcoin čeká výrazná revoluce.

Kiyosakiho námitky proti nařízení Bílého domu

Kiyosaki se navíc nedávno podělil o svůj názor na probíhající snahu Spojených států o regulaci sektoru kryptoměn. Stalo se tak poté, co Bílý dům vydal exekutivní příkaz, kterým nařídil federálním agenturám, aby se zabývaly vývojem digitálních aktiv.

Následně tato směrnice vyvrcholila tím, že Bílý dům vydal svůj vůbec první rámec pro kryptoregulaci. Ten zdůraznil zejména důležitost existence zákonů na ochranu spotřebitelů kvůli rizikům spojeným s digitálními aktivy.

V prohlášení je podrobně popsáno, jak vládní agentury budou společnými silami usilovat o dohled nad oblastí digitálních aktiv. Jmenováno je pak sedm hlavních bodů, konkrétně se v něm mluví o:

  • ochraně spotřebitelů a podniků,
  • podpoře přístupu k finančním službám,
  • podpoře finanční stability,
  • podpoře inovací,
  • nutnosti udržení pozice země jako finančního lídra,
  • boij proti finanční kriminalitě,
  • prozkoumání možnosti digitálního dolaru (CBDC).

Co se týče právě posledního bodu, tak zde Kiyosaki varoval, že Bidenova směrnice směřující ke kryptoregulaci by se dala přirovnat k Orwellově totalitní vizi z románu 1984. Kiyosaki se dokonce domnívá, že myšlenku CBDC lze považovat za špionážní software Federálního rezervního systému.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
15
1

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎