Finex.cz logo
Hamburger menu Close menu

Zásady ochrany osobních údajů

Na této stránce naleznete přehled principů a zásad ochrany osobních údajů, informace o tom, jaké osobní údaje na těchto webových stránkách zpracováváme a dozvíte se i to, jaká práva ohledně svých osobních údajů máte

Správce osobních údajů

Provozovatelem těchto webových stránek je společnost FINEX MEDIA s.r.o., se sídlem Bělehradská 858/23, Vinohrady, 120 00 Praha 2, IČ: 08446563, zapsaná ve veřejném rejstříku vedeném ve Spisové značce C 318942, vedené u Městského soudu v Praze, která je tak správcem vašich osobních údajů (dále jen “Správce”), a to ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů)(dále jen „Nařízení“).

Rozsah zpracování osobních údajů

Osobní údaje jsou zpracovány v rozsahu, v jakém je příslušný subjekt údajů Správci poskytl, a to v souvislosti s vyplněním příslušného formuláře, odběrem newsletterů, nebo které správce shromáždil jinak a zpracovává je v souladu s Nařízením či k plnění zákonných povinností správce.

  • Komentáře a diskuze, kontaktní formulář, inzertní formulář

Tyto údaje zpracováváme v případě vložení uživatelského komentáře, účasti v diskuzi na našich stránkách a dále případě zaslání dotazů či nabídky přes kontaktní nebo inzertní formulář.

  • Jméno
  • Emailová adresa
  • Komentář či text zprávy
  • IP adresa

Jméno, e-mailová adresa a komentáře či text zprávy jsou zpracovány za účelem identifikace autora příspěvku a umožnění účasti v diskuzi, a také proto, abychom vám mohli odpovědět. Toto zpracování nám umožňuje u kontaktního a inzertního formuláře čl. 6. odst. 1 písm. b) a v případě diskuzního komentáře článek 6 odst. 1 písm. f) Nařízení.

Tyto osobní údaje budeme u diskuzních komentářů zpracovávat po dobu zveřejnění článku. V případě kontaktního a inzertního formuláře budeme zpracovávat uvedené osobní údaje po dobu 3 let.

IP adresa je zpracována za účelem prevence před cílenými útoky na server Správců a pro lepší identifikaci nevyžádaných SPAM komentářů či příspěvků v diskuzi. Toto zpracování nám umožňuje náš oprávněný zájem, tedy článek 6 odst. 1 písm. f) Nařízení. Vaši IP adresu budeme zpracovávat po dobu 1 roku.

  • Newsletter

Naše newslettery vám zašleme jen v případě, že jste se přihlásili k jejich odběru.

Zpracovávanými osobními údaji jsou:

  • Jméno, příjmení
  • E-mailová adresa.

Tyto osobní údaje zpracováváme za účelem zařazení do databáze pro rozesílku novinek a obchodních sdělení, a to na základě vašeho souhlasu, tedy podle čl. 6 odst. 1 písm. a) Nařízení. Máte právo vzít souhlas kdykoliv zpět, jinak si budeme pro tento účel uchovávat a zpracovávat je po dobu 5 let. Souhlas můžete vzít zpět kliknutím na odkaz v zápatí každého newsletteru pro jejich odhlášení nebo zasláním e-mailu na e-mailovou adresu: info@finex.cz. Zpětvzetí souhlasu bude mít za následek zastavení zasílání newsletterů a odebrání z databáze pro jejich rozesílání.

  • Cookies

Na těchto webových stránkách používáme soubory cookies. Co to cookies jsou, si můžete přečíst zde. Soubory cookie využíváme pro:

  1. fungování webových stránek, (např. funkčnost přihlašování, či zapamatování uživatelského jména),
  2. měření návštěvnosti webových stránek a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webových stránkách pro zkvalitnění služeb,
  3. pro marketingové účely.

Používání souborů cookies můžete vypnout či změnit v nastavení vámi používaného internetového prohlížeče. Upozorňujeme však, že při nepoužívání souborů cookies se může stát, že ne všechny funkce těchto webových stránek budou pro vás funkční a dostupné.

Cookies podle bodů a) a b) můžeme používat na základě našeho oprávněného zájmu, tedy podle čl. 6. odst. 1 písm. f) Nařízení. Kromě změny nastavení vašich cookies preferencí můžete také proti jejich zpracování vznést námitku, a to tak, že zašlete e-mail na info@finex.cz. Námitku vyřídíme nejpozději do 30 dní od jejího obdržení.Cookies podle bodu c) zpracováváme na základě vašeho souhlasu, který je dán na základě nastavení vašeho prohlížeče. Tyto cookies pro marketingové účely zpracováváme nejdéle po dobu 13 měsíců.

Cookies, které potřebujeme pro funkčnost webu, uchováváme pouze po dobu nezbytně nutnou. Pokud vznesete námitku proti tomuto typu cookies, nemůžeme v takovém případě zaručit plnou funkčnost a kompatibilitu našeho webu

Cookies, které sbíráme za účelem měření návštěvnosti webu a vytváření statistik o návštěvnosti a chování návštěvníků na webu, jsou posuzovány v podobě hromadného celku a v anonymní podobě, která vás nedokáže identifikovat.

Cookies podle bodu c) zpracováváme na základě vašeho souhlasu, který je dán na základě nastavení vašeho prohlížeče. Tyto cookies pro marketingové účely zpracováváme nejdéle po dobu 13 měsíců.

Jaká máte práva?

Pokud budete mít jakékoliv dotazy nebo pochybnosti ohledně zpracování osobních údajů, můžete nás kontaktovat na této e-mailové adrese: info@finex.cz.

Podle Nařízení máte dále tato práva:

  • vzít souhlas kdykoliv zpět;
  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme;
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování;
  • vznést námitku proti zpracování osobních údajů, pokud jsou zpracovávány na základě našeho oprávněného zájmu;
  • požadovat po nás výmaz těchto osobních údajů – pokud se nejedná o osobní údaje, které jsme povinni nebo oprávněni dále zpracovávat dle příslušných právních předpisů;
  • na přenositelnost údajů a právo požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů;
  • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů;
  • na účinnou soudní ochranu, pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením.

Zpracovatelé

Zpracování osobních údajů provádí Správce. Mohou jim s tím pomáhat ale také tyto společnosti:

  • Poskytovatel webhostingu, IT & WP HOST s.r.o., se sídlem Lesní 1131/19, 312 00 Plzeň, Česká republika, podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://www.wp-hosting.cz/ochrana-osobnich-udaju/,
  • poskytovatel spam detektoru Akismet, společnost Automattic Incorporated, se sídlem na adrese 132 Hawthorne Street, San Francisco, CA 94107, Spojené státy americké, podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://akismet.com/privacy/,
  • poskytovatel služeb Gmail a Google Analytics, společností Google Incorporated, se sídlem na adrese 600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043, Spojené státy americké, podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://policies.google.com/privacy,
  • provozovatel sociální sítě Facebook, společnost Facebook Inc, podmínky ochrany soukromí této společnosti jsou dostupné zde: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy,

případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá.

RECENZE

TOP Forex a CFD brokeři

XTB logo
XTB★ 98 %
U 77 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
eToro logo
eToro★ 93 %
U 75 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
RoboMarkets logo
RoboMarkets★ 91 %
U 66.8 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Sledujte nás na Facebooku, ať vám nic neunikne!
Facebook icon Jít na Facebook

Podpořte nás!

Líbi se vám články na Finex.cz? Podpořit nás můžete libovolným darem. Moc děkujeme!
BTC donate adresa

BTC Donate address
3Ax7aQT2KgMEwAh3LrYEiCwQEK3vhxBUhf

Změna měny BTC/LTC