Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Investování začátečníků, aneb chyby, kterým se dá vyhnout, část čtvrtá

Publikováno

Diverzifikujeme k přediverzifikaci

Nyní jeden, z mého pohledu, chybný postup, kterého jsem se dopustil, a který jsem nakousnul v předchozím článku. Někteří investoři se soustředí jen na jednu akcii, či kryptoměnu a více to neřeší. Já to vnímám tak, že přichází o potenciál příležitostí v jiných investicích, ale je to jejich věc. Řada investorů si pak myslí, že by investiční portfolio mělo být diverzifikované.

Problém je, když to “přediverzifikujete”. To byl chybný postup, kterého jsem se držel v oblasti akcií a stále se ho držím v oblasti kryptoměn, byť i tam už omezuji jejich držený počet. Z internetových zdrojů zjistíte, že relativně slušně diverzifikované akciové portfolio obsahuje dvě desítky investičních položek. Moje akciové portfolio na vrcholu obsahovalo asi trojnásobek položek.

Držel jsem takové množství položek akcií, až jsem si nakonec uvědomil, že nedržím vůbec nic, protože při mých kapitálových možnostech jsem měl jen drobky z jednotlivých akcií a zhodnocení by tak bylo vcelku malé. Nastala tedy čistka a zbavil jsem se plné třetiny akciových položek, s tím, že pár dalších, spekulativních, mám připravených na špalku.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Jsem kryptoměnový hodler, i začínající retailový investor s pár lety zkušeností… téměř doslova pár. Tři a půl roku investování do krypta a rok investování do akcií.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎