Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Akcie Boeing vzrostly o 44 % – Začíná zmrtvýchvstání leteckých společností?

Publikováno
Akcie Boeing vzrostly o 44 % – Začíná zmrtvýchvstání leteckých společností?
Zdroj: moneyinc.com

Možná jste se již setkali s mantrou Warrena Buffetta, že: “Cílem investora je koupit silnou společnost v období, kdy se jí nedaří”. Toto pořekadlo nás bude provázet celým tímto článkem, protože se podíváme do leteckého segmentu na ty nejžhavější akcie, které za poslední měsíc vykázaly zajímavé cenové pohyby. Králem leteckých akcií se stala společnost Boeing, jejíž akcie vzrostly o více než 44 %, a proto jí budeme věnovat větší pozornost.

Akciový trh se v posledních dvou měsících opět dokázal nadechnout, k čemuž mu pomohl především americký FED a jeho pozitivní komentáře ohledně ekonomického výhledu. Pozitivního fundamentu využili investoři k nákupu mnoha akciových titulů, mezi které patří i ty z leteckého segmentu, který se dostal v období corona krize do problémů.

Čím právě Boeing zaujal akcionáře a jak si vedou další společnosti z tohoto tržního segmentu, se podíváme právě nyní.

Boeing a jeho růst

Jednou z velkých novinek ve společnosti Boeing je nákup 25 000 akcií generálním ředitelem Davidem Calhounem. Komise pro cenné papíry a burzu dostala toto oznámení 4. listopadu, což byl nejspíše hlavní důvod, proč akcie této společnosti dokázaly vyrůst až nad hodnotu rezistence, která se tak proměnila v support, takže akcie mohou nyní i nadále růst.

CEO společnosti Boeing nakoupil akcie své společnosti za více než 4,2 miliony korun.

K oznámení o nákupu akcií CEO Boeingu došlo poté, co proběhla nákupní korekce na dlouhodobý support. I když byla tato zóna v minulosti již 2x testována, zafungovala její podpora i na třetí pokus. Tato nákupní reakce akcií Boeing do dnešních dní vyústila v posílení akcií o cca 44 % a především pokoření lokálních maxim. Nejbližší rezistence se nyní nachází na ceně 220 USD za akcii a je tvořena největším volume od roku 2021.

Zdroj: tradingview.com
Měsíční akciový graf společnosti Boeing
Měsíční akciový graf společnosti Boeing

Pozitivní výhled na globální ekonomiku a také aktuální pozitivní fundament, vytvořil růstové predikce většiny analytiků na společnost Boeing. Konzervativní výhled počítá s akciovým růstem na hodnotu 190 USD, kdežto ten pozitivní očekává růst až na 281 USD.

Zdroj: tipranks.com
Rating společnosti Boeing od analytiků z Wall Street
Rating společnosti Boeing od analytiků z Wall Street

Letecký segment

Přestože letecké společnosti v poslední době vykazují několikaprocentní akciový růst, určitě by investoři neměli lehkomyslně podlehnout a stále by měli mít své investování postavené na ověřené strategii. Současné posílení akcií může totiž být pouze technickou korekcí, která má velmi daleko do všeobecné pozitivní nálady na finančních trzích.

Aktuální cena
Změna
United Airlines / UAL
Načítání
Načítání
Načítání
American Airlines / AAL
Načítání
Načítání
Načítání
Delta Airlines / DAL
Načítání
Načítání
Načítání

I další americké letecké společnosti vykazují pozitivní sentiment, při kterém dosahují akciového růstu o desítky procent. Boeingu šlape na paty především společnost United Airlines, jejíž akcie po atakování supportu vyletěly o 41 %. Vzhledem k tomu, že roste celý letecký sektor, ale investor neví, které akcie budou v budoucnosti nejúspěšnější, nabízí se využít možnosti diverzifikace do více společností, ovšem za předpokladu dodržování money managementu a risk managementu.

Závěr

Euforie, kterou na trh dodal americký FED, potažmo oslabující dolar, ovšem nemusí v konečném důsledku nic znamenat. Letošní několikaměsíční akciový propad již sebou přinesl několik nákupních korekcí, a proto je stále potřeba dodržovat pravidla své investiční strategie a nepodléhat FOMO. Letecké akcie vykazují v posledních dvou měsících pozitivní reakci jak po technické stránce (odrazy od supportů), tak po stránce fundamentální.

Americké letecké společnosti ovšem stále nedosahují maximálních zisků, kvůli absenci zahraničních turistů, které od cesty do USA odrazují stále přetrvávající covidová omezení.

Chcete neustále vědět, co se děje na trzích?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru, který vám budeme jednou týdně posílat. Z něj se dozvíte to nejdůležitější, co se za poslední týden na finančních trzích stalo a neuteče vám nic podstatného. Chcete-li odebírat náš pravidelný newsletter a mít všechny důležité informace ve své emailové schránce, připojte se vyplněním formuláře níže.

Líbil se vám tento článek?
3
0

Autor

Soukromý obchodník a investor, který se pohybuje na finančních trzích již od roku 2014. Obchoduje swingové obchodní strategie na forexu, akciích a komoditách. Mezi jeho oblíbené analytické nástroje patří především technická analýza cenového grafu. Své obchodní dovednosti podpořil také veřejnou equity svého obchodního účtu.

Martin získal titul Ph.D. z oboru financí a své znalosti a zkušenosti využívá nejen při vlastním obchodování, ale také při svých analýzách finančních trhů. Díky tomu může čtenářům předat mnoho drobných postřehů z chování trhů, které nemusejí být na první pohled zřejmé, ale tvoří tenkou hranici mezi úspěchem a neúspěch na finančních trzích.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎