Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Proti Rusku zbrojí už i burza Binance. Omezí některým Rusům své služby

Publikováno

Sankce proti Rusku se rozhodla uvalit i kryptoměnová burza Binance. Vedení této společnosti se totiž usneslo, že Binance omezí služby ruským zákazníkům, kteří u ní mají aktiva za více než 10 000 eur, což je v přepočtu asi 244 000 korun. Největší kryptoměnová burza podle objemu obchodů tak reaguje na nejnovější sankce Evropské unie zaváděné v reakci na ruskou agresi na Ukrajině.

Binance zprávu zveřejnila na svém webu. Ruští státní příslušníci nebo právnické osoby v Rusku, které mají zůstatky na kryptoměnových účtech přesahující 10 000 eur, dostanou 90 dní na uzavření svých pozic.

Evropská unie se začátkem tohoto měsíce zaměřila ve svém pátém souboru sankcí proti Moskvě na kryptopeněženky, banky a měny. Chce tak uzavřít potenciální mezery, které by mohly Rusům umožnit přesun peněz do zahraničí.

Firma Binance také dodala, že z účtů, kterých se omezení Evropské unie týkají, bude možné prostředky pouze vybírat, ale už ne vkládat ani s nimi obchodovat.

Oznámení ze strany jedné z největších směnáren přichází poté, co Binance v průběhu minulého měsíce uvedla, že držitelé karet sankcionovaných ruských bank je u ní nebudou moci používat. Už tehdy oznámila, že klientům, kterých se týkají sankce, bude přístup ke službám omezovat, připomněla agentura Reuters.

Evropská centrální banka v březnu kryptoměnové společnosti varovala před napomáháním obcházení sankcí zaměřených na ruské občany. Podle prezidentky ECB Christine Lagardeové by se tak firmy staly jejich spoluviníky.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.