Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Mastercard pomůže bankám uspokojit poptávku po BTC a dalších kryptoměnách

Publikováno

Gigant v oblasti zpracování plateb, společnost Mastercard, spouští program, který bude finančním institucím pomáhat nabízet obchodování s kryptoměnami.

Mastercard nabízí urychlení institucionálního přijetí kryptoměn

Program nabídne bankám řešení na klíč, které uspokojí poptávku zákazníků po obchodování s kryptoměnami. Jedná se o společný projekt se společností Paxos, přičemž Mastercard nabízí “překlenovací most”, který bude k provádění obchodů využívat obchodní platformu již zmiňované společnosti Paxos. Mastercard se zároveň postará o dodržování předpisů a bezpečnost, což jsou dvě největší výzvy, kterým krypto čelí, pokud jde o institucionální uživatele. Mimochodem společnost Paxos se již proslavila jako platforma pro obchodování s kryptoměnami, kterou využívá i společnost PayPal.

“Mastercard se postará o dodržování regulačních předpisů a bezpečnost – to jsou dva hlavní důvody, které banky uvádějí, proč se této třídě aktiv vyhýbají.”

Jorn Lambert, ředitel pro digitální technologie společnosti Mastercard, uvedl, že negativní punc kryptoměn, který má co do činění s volatilitou, hackerskými útoky a mnoha bankroty CeFi, vede k tomu, že se lidé mají před investováním do kryptoměn na pozoru.

Navzdory tomu Lambert s odkazem na nedávný průzkum, v němž 60 % respondentů uvedlo, že by raději “otestovali vody” prostřednictvím své stávající banky, řekl, že program bude tuto odkládanou poptávku řešit.

“Existuje spousta spotřebitelů, kteří se o to opravdu zajímají a kryptoměny je zaujaly. Cítili by se ale mnohem jistěji, kdyby tyto služby nabízely jejich finanční instituce […] pro některé lidi je to stále trochu děsivé.”

Pilotní program bude spuštěn v prvním čtvrtletí roku 2023 a plánuje se jeho rozšíření do dalších regionů. Podrobnosti o tom, které oblasti přicházejí v úvahu, a o bankách, které se již do programu přihlásily, zatím ještě nejsou k dispozici.

Obavy z kryptografické zimy

V listopadu to už bude rok od doby, co se kryptoměnový trh pohyboval na vrcholu. Od té doby přišel o 2,04 bilionu dolarů, což představuje pokles o 68 procent. Mnoho tokenů, zejména pak herních projektů s malou kapitalizací, odepsalo téměř 99 %. V posledních týdnech však došlo k celkovému vyrovnání cenové akce.

Jako obecný ukazatel nálady na trhu ohledně toho, kam se bude trh ubírat dál, nám dobře poslouží poměr dlouhých a krátkých pozic bitcoinu. Aktuálně to je 54,89 %/45,11 % ve prospěch dlouhých pozic.

Zdroj: coinglass.com
BTC Long/Short
BTC Long/Short

V komentáři ke kryptografické zimě pak Lambert uvedl, že by bylo příliš krátkozraké považovat současný medvědí trh za konec digitálních aktiv, jak tvrdí někteří odpůrci.

S tím, že nadcházející regulaci v USA vidí jako pozitivní věc pro celý kryptoměnový prostor. Jasný právní rámec podle něj rozptýlí mnoho současných problémů a přinese tolik potřebnou regulační jasnost.

“S příchodem regulace budou mít kryptoplatformy k dispozici vyšší míru bezpečnosti a v následujících letech uvidíme, jak se v jednotlivých čtvrtletích vyřeší mnoho současných problémů.”

Podle Lamberta bude kryptografie tvořit ústřední pilíř dlouhodobé strategie společnosti Mastercard, přičemž toto odvětví je nyní “na prahu skutečného mainstreamu”.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
6
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.