Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Češi letos zatím zobchodovali kryptoměny za 1,1 miliardy. O polovinu méně než v roce 2021

Publikováno

Objem kryptoměnových obchodů v prvním čtvrtletí letošního roku mezi Čechy meziročně citelně poklesl. Během tohoto období byly provedeny transakce asi za 1,1 miliardy korun, což je ve srovnání s loňským obdobím asi o polovinu méně. Informovala o tom společnost Bit.plus.

Přestože objem obchodů zaostával za loňským rokem, zájem se však podle firmy Bit.plus začal postupně zvyšovat. To ale souvisí i s pozvolným nárůstem kurzu bitcoinu, který během tohoto období postupně vystřelil až na více než 47 000 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 1,06 milionu korun. Největší objem obchodů i nadále připadá na bitcoin a ethereum.

Ředitel a zakladatel společnosti Bit.plus Martin Stránský řekl, že kurz kryptoměny bitcoin i zájem o obchodování s ním v březnu nadále ovlivňovala hlavně nejistota i strach na trzích, a to kvůli ruské invazi na Ukrajinu.

“K tomu se přidává rostoucí inflace a na druhé straně obavy z regulace obchodování s kryptoměnami v rámci EU,” dodal expert na problematiku kryptoměn Martin Stránský.

Budoucí vývoj kolem kryptoměn bude podle expertů z českého prostředí záviset hlavně právě na další eskalaci konfliktu na Ukrajině a jeho vlivu na ekonomický vývoj ve světě, například na růst inflace nebo na akciové trhy.

Podobný pohled na věc má i analytik investiční platformy Portu Július Bartók. “Nejistota plynoucí z konfliktu na Ukrajině neušetřila ani kryptoměnový trh. Naproti velkým akciovým indexům, které uzavřely první čtvrtletí se ztrátou několika procent, se ale cena bitcoinu vrátila na hodnotu ze začátku roku. Poslední měsíce můžeme označit za období akumulace, které jsou během dlouhodobého růstu kryptoměnového trhu zcela běžné,” dodal.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (1 komentář)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

Pavel Šimek

Určitě ne “Češi”, ale uživatelé jedné konkrétní (české) směnárny.