Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Výsledková sezóna rezonuje napříč akciovými trhy v USA

Publikováno

wall street akcie výsledková sezona

Duben je měsícem, kdy společnosti v USA vyhlašují své výsledky za 1. čtvrtletí roku 2022. Na trzích se vlivem přicházejících výsledkových sezón začíná zvyšovat nervozita a lze si toho velmi dobře všimnout v odrazu na indexu S&P 500.

Zdroj: tradingview.com

Graf sp500

Oznámení výsledků započalo už 12. dubna, a to společností CarMax Inc. Budou mít tyto výsledky všech společností vliv na současnou ekonomiku nebo se za tím skrývá něco jiného?

Zajímavé společnosti, které budou ohlašovat výsledky

Microsoft Corp

Ohlášení výsledků bude: 27. 4. 2022

Microsoft Corporation je americká akciová nadnárodní společnost se sídlem v Redmondu ve státě Washington. Jak asi každý víme, zabývá se vývojem, výrobou, licencováním a podporou široké škály produktů a služeb, které jsou spjaté především s počítači.

Výsledky této společnosti jsou dlouhodobě velmi dobré. V posledním roce byly tyto zisky z části “uměle” navýšeny kvůli stimulus checkům, které dostávali američtí obyvatelé během pandemie. Většina z nich totiž za tyto “peníze navíc” zakoupila různou elektroniku či softwarové produkty. Lze tedy očekávat, že následující výsledky budou minimálně zpomalovat na jejich růstu případně i klesat.

Zdroj: simplywall.st

historie výdělků a tržeb

Advanced Micro Devices Inc.

Ohlášení výsledků bude: 27. 4. 2022

Advanced Micro Devices je americká hardwarová společnost působící na celosvětovém trhu, založená 1. května 1969 jako start-up v Silicon Valley, Kalifornie s aktuálním sídlem v Santa Clara, Kalifornie. Soustřeďuje se na vývoj procesorů, APU, GPU a čipsetů.

Výsledky této společnosti jsou poněkud horší, než má například Microsoft corp. To může být způsobeno tím, že ještě pořád je krize o nedostatku čipů. To zapříčinilo hlavně omezení logistického systému. Naopak příjmy společnosti rostou relativně rychle.

Zdroj: simplywall.st

historie výdělků a tržeb

Meta Platforms Inc.

Ohlášení výsledků bude: 27. 4. 2022

Také nemusím nikterak zvlášť popisovat. Meta Platforms, dříve Facebook je americká mediální služba, rozsáhlý webový systém a služba sociálních sítí vlastněná firmou Meta Platforms. Usnadňuje komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování sociálních vztahů a online zábavu.

Tato společnost i přes velké změny v jejich budoucím business modelu měla do teď relativně dobré zisky. Avšak tyto zisky začaly poněkud stagnovat a vypadá to, že spíše budou klesat. To investoři neradi vidí. Dokonce se předpokládá, že by mohlo dojít k poklesu uživatelů využívajících služby Meta Platforms jako je Facebook, Instagram apod. Bude tedy velmi zajímavé sledovat oznámení výsledků této společnosti. Cena akcií této společnosti již delší dobu odepisuje velké ztráty. Příjmy této společnosti ale výrazně rostou.

Zdroj: simplywall.st

historie výdělků a tržeb

Apple Inc.

Ohlášení výsledků bude: 28. 4. 2022

Apple Inc., dříve Apple Computer Inc., je americká firma se sídlem ve městě Cupertino v Kalifornii. Firma byla založena v roce 1976, specializuje se na hardware a software. V současnosti se jedná o společnost s nejvyšší tržní hodnotou na světě.

Tato společnost zažila významný růst zisků. To může být pravděpodobně kvůli stimulus checkům, o kterým už jsem se jednou zmiňoval, protože zařízení od Applu patří mezi jedny z nejoblíbenějších v USA. Apple se řadí mezi jedny z největších společností a její výsledky tedy mají velmi silný vliv na chování akciového indexu S&P 500. Uvidíme, jaké zajímavé výsledky nám tato společnost vykáže.

Zdroj: simplywall.st

Historie výdělků a tržeb

Amazon.com Inc.

Ohlášení výsledků bude: 29. 4. 2022

Amazon.com je internetový obchod patřící americké společnosti Amazon.com, Inc. se sídlem v Seattle ve státě Washington. Je to jeden z největších zasilatelských obchodních řetězců světa.

Tato společnost je ještě větší, co se týče tržní kapitalizace než společnost Apple. Jsou tedy podstatnější její výsledky. Amazon má velmi vysoké příjmy. Zisky na poměry Amazonu také velmi vzrostly. Lze říci, že tato společnost společně s Applem mohou velmi pohnout s trhem.

Zdroj: simplywall.st

Historie výdělků a tržeb

Zasedání Fedu

Na příštím zasedání FOMC (Federal Open Market Committee), které se bude konat 3. a 4. května, “bude na stole” zvýšení úrokových sazeb o půl procentního bodu, uvedl šéf Fedu Powell v diskusi o globální ekonomice na zasedání Mezinárodního měnového fondu. Vzhledem k tomu, že inflace dosahuje zhruba trojnásobku dvouprocentního cíle Fedu, “je vhodné postupovat trochu rychleji”, dodal.

Přesně toto oznámení dle mého názoru silně ovlivňuje vývoj trhu. Investoři se mohou také obávat kvantitativního utahování, o kterém se Fed zmínil při posledním FOMC, kde byl oznámen návrh stahovat likviditu o 95 miliard USD měsíčně. I přesto, že to není příliš, protože by bylo zapotřebí utahovat o větších objemech, tak to není pro trhy vůbec pozitivní.

CPI (inflační) data v USA

Pravděpodobně 11. května 2022 budou vyhlášena inflační data v USA. Při posledním oznámení dosahovala inflace za březen 8,5 procent. To je nejvýše za posledních 40 let! Tento problém se právě úzce odvíjí od dalšího chování Fedu, kdy bude zapotřebí řešit výší úrokových sazeb.

Závěr

Tento týden je velice napínavý, co se týče výsledkové sezóny. Můžeme si díky tomu udělat lepší obrázek o budoucím výhledu akciového trhu. Ke konci týdne se dočkáme ohlášení výsledků společnosti Apple a Amazon, což jsou tržně velmi velké společnosti. Dnes dojde po uzavření trhu k ohlášení výsledků společnosti Alphabet Inc. Jedná se též o velmi velkou a vlivnou společnost. Již nějakou dobu cena akcií této společnosti klesá a to celkem o 20 procent od svého maxima.

Dále je třeba sledovat, jak se vyjádří představitelé na FOMC. To může snadno rozhodnout o tom, jakým směrem se trh bude vyvíjet. Týden po vystoupení FOMC budou vyhlášena inflační data. Jestliže budou ještě vyšší, způsobí to na trhu vyšší nervozitu.

Doporučuji tedy sledovat vše, co by mohlo ovlivnit chování na trhu.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎