Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Terra (LUNA) přechází na nový blockchain I Jaké jsou změny?

Publikováno

Zdroj: cripto-valuta.net

logo kryptoměny luna

Očekává se spuštění “Terra 2.0”, takzvaného oživení ekosystému Terra po implozi algoritmického stablecoinu terraUSD (UST). Ve středu tohoto týdne o tom bylo rozhodnuto validátory sítě. Pro rozvětvení neboli tzv. hardfork hlasovalo celkem 65 % validátorů.

Zásoba tokenů na novém blockchainu bude něco málo přes 116 milionů, uvedli vývojáři.

“Nabídka při vzniku bude podstatně nižší, než kdokoli očekává, blížící se 116,7 milionům a po jednom roce vzroste na 182 milionů,” dodali v reakci na obavy komunity z vysoce nafouknuté nabídky luna.

Jak to teď tedy bude?

  • Ti Investoři, kteří drželi více než 10 000 tokenů LUNA před implozí UST, budou pravidelně dostávat nové tokeny, aby se zabránilo okamžitému prodeji. Přes 30 % jejich tokenů bude zpočátku odemčeno a zbývajících 70 % bude uvolněno během dvou let. Tito držitelé obdrží po dobu šesti měsíců nové tokeny.
  • Peněženky s více než 1 milionem tokenů LUNA nebo UST před vychýlením UST od amerického dolaru by musely čekat déle než rok, než obdrží nějaké tokeny, s čtyřletým obdobím platnosti, podle plánu obnovy.
  • Vývojáři Terra umožní poslat nově vydané tokeny LUNA držitelům staré LUNA. To by teoreticky umožnilo starým držitelům získat zpět část své ztracené investiční hodnoty a zároveň motivovat k používání nového blockchainu.

Jak vznikl tento plán?

Důvod, proč musel vzniknout nový plán, je takový, že začátkem května ztratila společnost UST svou vazbu na americký dolar a v následujících týdnech klesla až na 7 centů, což způsobilo pokles cen souvisejícího tokenu luna (LUNA) o 99,7 % a odliv více než 28 miliard USD z decentralizovaných společností Terra. Některé kryptofondy byly zasaženy ztrátami v miliardách dolarů. Mezi ně patřily i České investiční fondy.

Zakladatel společnosti Terra Do Kwon přišel v následujících dnech s plánem obnovy a navrhl hardfork blockchainu a “výplatu” držitelům postiženým implozí UST. Plán se snaží učinit komunitu celistvou a zároveň oživit jejich důvěru v ekosystém Terra.

Hardfork – označuje vytvoření nového blockchainu s daty ze starého blockchainu. I když se tento plán může zdát jako rozchod, vývojáři Terra uvedli, že Terra 2.0 bude zcela nový projekt a žádná data ze současného řetězce nebudou přenesena do nového.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
3
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.