Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Podvod zastřešující se Binance a tzv. transit wallet

Publikováno

Dobrý den, kontaktoval mě údajně p. Bojan Král ze společnosti Blockchain, který hovoří dobře česky ale s ruským přízvukem. Mám u Binance založený účet. Dle jeho hovoru mám údajně přes 30tis. USD, které jsou na transitní peněžence.

Dnes jsem dostala email, kde je uvedeno, že mám částku 39 832 USD na transit wallet a že mám udělat turnover ve výši 1312 USD, za to nakoupit BTC a poslat na transit wallet. Tak jem si provedla ověření emailu [email protected], binance tento mail dal jako neověřený.

Dala jsem rovněž tomuto údajnému binance support dotaz, proč je u mé odpovědi uvedena azbuka, tak mi napsali, že si zjednali tlumočníka na pomoc. Jak úsměvné. Obdržela jsem následně další email, kde jsem obdržela upozornění, pokud neprovedu platbu 1 312 USD do 24 hodin, tak půjdou “peníze” do likvidace.

Vzhledem k tomu, že tam žádné nejsou, tak je mohou zlikvidovat. Minulý týden – jsem ještě dostala mail, kde byla za .com. i přípona .co ([email protected]) – i zde se jedná o podvodný email – zde mě vyzývali, abych provedla “BTC Correction” s tím, že je to zvyk binance, když se mění kurz, tak se musí doplatit, což nedává žádný smysl. Na ten údajně správný email jsem dala odpověď, že se jedná o FAKE a celé je to hnusný podvod. Tak uvidím, zda to bude mít pokračování.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
7
1

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (11 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

Veronika Hložková

Dobrý den, zřejmě jsem udělala, špatnou volbu s naletěla podvodu ArielSystem. Vše probíhalo dle mého OK. Zaregistrovala jsem se. Peníze jsem poslala přes Binance. Paní mě kontaktovala telefonicky, ze na ArielSystem mám aktivní účet a mohu obchodovat. Nabídla mi, ze muže obchodovat jako můj finanční analytik, ale ze si bere 15% provizi. OK souhlasila jsem. Mluvili jsme telefonicky, poté přes WhatsApp už to mi začalo být divné. Ve chvíli, kdy mi napsala, ze vzhledem k mě investici, dále pokračovat v obchodu nemůže a musí obchod ukončit. Chtěla poslat provizi. Zaplatila jsem provizi, ze mé peníze mi budou hned poslány na můj účet v Binance. Ale tak se nestalo. Kontaktovala me paní z ArielSystem z finančního oddělení telefonicky i e-mailem. Kde me v příloze poslala toto:
Dear investor,
Mrs.
We would like to inform you that your withdrawal in the amount of 20 304 EUR was blocked by us due to low limits on your Binance crypto wallet.
We noticed that you never received more than 5 000 EUR on your Binance crypto wallet, so we had to block your withdrawal due to low limits.
Status: On HOLD Notification: PENDING
Financial control of blockchain Operations.
Usually, we have two different methods to rise up wallet limits:

The first method is the most common one. We require the client to make from 2 to 3 transactions from his Bank account to his personal wallet, and then back to the Bank account. Any transaction is bigger than the previous one, and the final amount must reach a trading volume of around 20 000 EUR.
The second method is the fastest one. We will require the client to make just one transaction to the personal wallet and then back to the Bank account. The transaction amount must be from 5% to 100% (1 015.20 EUR – 20 304 EUR) of the withdrawal amount (20 304 EUR). By making this, we are going to create enough trading volume to authorize the withdrawal.
Also, please note that once we will receive the amount, it will be sent directly back to your wallet in 60-90 business minutes. Once the process is completed, you will be able to withdraw up to 30 000.00 EUR weekly through your Binance crypto wallet. No additional transactions will be requested.
The Blockchain com Team
This is an agreement between one of Blockchain Access (Ireland) Limited, Blockchain (LT), UAB, Blockchain.com, Inc., Blockchain.com (BVI) Limited, Blockchain.com (BVI) II Limited, and Blockcham com (BVI) III Limited (“Blockchain com”, “we”, “us”, or “our”) and you (together with Blockchain com, the “Parties” and each a “Party”).
By using any Blockchain com vartice, whether through blockchain com, any associated website, API, or mobile application, you agree that you have read, understood, and accept all of the terms and conditions contained karain (the “User Agreement”), as well as Blockchain.com’s Privacy Policy available at blockchain com/legal, Cookie Policy, available at blockcham com/cookins, API Agreement, available at blockchain com/legal/apiterms and Trading Principles, located at exchange.blockchain com/legal. Important Note The purchase of crypto sutails a high-risk. The value of crypto can fluctuate and you may lose the capital involved in the transaction

Important Note
The purchase of crypto entails a high-risk. The value of crypto can fluctuate and you may lose the capital involved in the transaction

——

To je od Blockchain normální? Mě se to nezdá a tak nereaguji. Do toho mi přišel e-mail:

Good afternoon Veronika,

My name is Aiden Ross, I am with InvestRise – similar to FCA in the UK and we focus mostly on the investigations of financial fraud.
We are tracking fraud companies linked with financial markets and have access to tracking of suspicious wallets, transactions or their attempts.
Currently we are conducting an investigation of ArielSystem – the broker you have had a trading account with since April.

We strongly suggest you refrain from any financial operations requested by this broker or mentioned by them.
They have recently opened the Escrow crypto wallet to steal your funds from your trading account without your authorization.
We have found out that Escrow crypto wallet is under your name and has funds which ArielSystem is attempting to seize – what do you know about it?

I’d like you to tell me more about this fake broker, your cooperation with them and where do you stand with them now.

Make sure to keep this email between us.
Keep in mind that we must make sure nobody from ArielSystem suspects anything.
If they conduct transactions without your approval they may try to cut communications with you and hurry to completely appropriate your funds.
There is no need to take such risks.

Waiting for your soonest reply.

Thanks & Regards,
Aiden Ross

—-

Na který také nereaguji.
Tak se ptám, zda mám nějak reagovat, nebo nechat být?

Děkuji.

Redakce Finex

Dobrý den, správě se máte na pozoru. Stoprocentně se jedná o podvodníky. Písnička téměř stejná, jako popisujeme v našem článku zde i desítky dalších našich čtenářů v komentářích pod ním… :-( Nemůžeme doporučit s nimi jakkoli dále komunikovat či jednat tak, jak Vás žádají.

Veronika Hložková

Děkuji, za rychlou odpověď. Kéž by v tom byla větší osvěta. A bylo snadnější se v tom orientovat. Prosím všechny, než začnete investovat. Prověřuje, prověřuje a prověřuje.

Redakce Finex

O osvětu se snažíme. Ale bohužel toto nemá s investováním nic společného – toto je pouze telefonický podvod a nic jiného! Ve skutečnosti se tito telefoničtí “poradci” snaží jen a pouze o to, dostat peníze z Vaší kapsy do jejich kapsy. Slovo investování je zde pouze jako záminka… :-(

Elena Vetríková

Dobrý večer,

Mám podobnú skúsenosť,

istý pán menom Tomáš Jarešev, mi dnes zavolal, že mám v blockcheire od minulého roka u nich uložené bitcoiny, keď som mu povedala, že som žiadne bitcoiny na ich účte nemala a ani som o nich nevedela, začal byť podráždebý, nerozumela som mu, lebo hovoril lámanou češtinou s ruským prízvukom, a že mi ešte zavolá zajtra, lebo on je mojim poradcom a pomôže mi tie bitcoiny previesť, na vytvorený účet. Kde si ich môžem premeniť na menu euro a poslať na svoj účet, alebo ďalej s nimi obchodovať. Poslal mi na môj e-mail akúsi peňaženku, kde nie je vidno, že by bola moja, ale sú tam iba tie bitcoiny, o ktorých hovoril. Poslal mi aj prílohy, na jednej je použité aj moje meno a prevody, ktoré som nikdy neurobila. Neviem , či je to podvod.

Ďakujem za váš názor.

Redakce Finex

Dobrý den, stoprocentně se jedná o podvod. Rozhodně nemůžeme doporučit s ním nikterak dál komunikovat.

Elena Vetríková

Ďakujem, už som zablokovala dané číslo a podobné komunikácie vždy vopred stopnem,
prajem pekný deň.

Dalibor Moc

Dobrý den, mám za sebou totožný rozhovor, předcházelo mi nekolik telefonátu kde mi bylo hned jasné o co jde. Pořád jsem telefonát odkládá a domlouval si další a další telefonát atom že mám zájem vědět víc od “svých” BTC. Mezitím jsem si připravil čistý NTB mimo podnikovou síť a čekal co se stane. Připojí se nám můj telefon a chtěli přístup do bankovnictví. Tam jsem to utnul. Každopádně čelí rozhovor mám nahraný. Kdyby to někoho více zajímaloohu poslat.

Redakce Finex

Dobrý den, děkujeme za zprávu. Mohl byste nás kontaktovat na [email protected]? Možná bychom rozhovor mohli publikovat po upravení Vašeho hlasu – abychom mohli upozornit více lidí konkrétněji i s ukázkou.

Redakce Finex

Dobrý den, děkujeme za Váš příspěvek. Můžeme potvrdit, že jednáte s podvodníky a velmi Vás musíme odradit od jakékoli další komunikace s nimi, nedej bože jim posílat peníze.

Hana Hlavatá

Dobrý den, Děkuji za odpověď, ale myslím si, že komunikace skončila a pokud se ozvou, budu informovat. Ještě jsem zapomněla, že se mě snažili přemluvit k založení účtu Kraken, který je údajně lépe zabezpečený než Binance🤣