Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Co stojí za obrovským úspěchem společnosti Binance? Changpeng Zhao se podělil o recept

Publikováno

Binance je bezpochyby největší kryptoměnovou burzou na světě, ale cesta na vrchol nebyla tak úplně jednoduchá a hladká. Generální ředitel burzy Changpeng Zhao, aktuálně 11. nejbohatší člověk planety, se podělil o svůj recept na úspěch.

Sázka na krypto vychází – generální ředitel Binance je jednou tak bohatý jak samotný Satoshi Nakamoto

Pilíře úspěchu

V pokračování relace “CZ’s FAQ” zakladatel burzy otevřel téma jejího závratného růstu. Jako první vyvrátil mýtus, že Binance rostla na základě toho, že byla “divokým západem”. Poznamenal, že uživatelé nebudou utrácet své těžce vydělané prostředky v kryptoměnové burze, která má pověst “divoké”.

Faktory úspěchu burzy zúžil na ochranu uživatelů, jejich udržení díky nabízeným hvězdným službám a nabídku inovativních produktů. Připomněl zajímavý incident z roku 2017, kdy čínská vláda nařídila, aby projekty, které pořádaly ICO, vrátily původně získané prostředky uživatelům. V té době vzrostla cena BNB o 600 % a začínající společnost tak na vrácení peněz použila více než 40 % svých hotovostních rezerv.

“Bylo to nákladné, ale drželi jsme se našeho étosu ochrany uživatelů. Jakmile jsme to oznámili, dostali jsme od komunity ohromně pozitivní zpětnou vazbu. Uživatelé se k nám hrnuli. Chránili jsme uživatele a získali jsme tím další uživatele.”

CZ připomněl, že Binance byla první burzou, která vrátila tokeny GAS držitelům NEO na platformě, a v důsledku tohoto kroku většina uživatelů NEO přešla na jeho burzu. Dodal, že tím, jak se burza dokázala vyvinout v burzu, která podporuje “airdropy a forky” usnadnil účast na dropech i technicky nezkušeným jedincům.

Pokud pak jde o samotné služby, Changpeng Zhao se nechal slyšet, že před nástupem Binance trvalo ostatním burzám vyřešit problémy zákazníků v průměru dva měsíce. Binance však změnila obvyklý scénář spuštěním živých chatů, na kterých podpora reagovala během několika málo minut.

“Hádejte, co se stalo? Naši uživatelé si to zamilovali a hrnuli se k nám. Kryptoměnové odvětví pak bylo nuceno následovat našeho příkladu, takže si rádi myslíme, že jsme pomohli zlepšit standardy služeb v kryptografickém průmyslu.”

Kouzelný produkt?

CZ dále poznamenal, že v roce 2017 měla většina kryptoměnových burz “rozhraní pro začátečníky”, které příliš nevyhovovalo potřebám profesionálních obchodníků. Za tímto účelem Binance navrhla více verzí obchodování, aby oslovila všechny třídy obchodníků, ať už začátečníky, nebo středně pokročilé.

Dalším bodem, který bylo třeba vyřešit, pak byla rychlost. Podle CZ je “párování na Binance rychlejší než na jiných burzách” a API platformy je (podle něj) nejrychlejší a nejstabilnější. Ještě než došlo ke spuštění burzy Binance, se tenkrát dominantní burzy dají nejlépe popsat jako “bitcoinové burzy”, které nabízely jen velmi omezený seznam mincí. Binance se snažila toto změnit a aktuálně nabízí více než 500 mincí.

Podle Zhaa je Binance burzou s nejnižšími poplatky na světě, na rozdíl od jiných platforem, které utrácejí jmění za marketing. Během prvních 30 dní od spuštění již nabízela devět jazykových mutací a aktuálně se jedná o 31 světových jazyků, čímž hravě v tomto ohledu překonává všechny konkurenční burzy.

“Aby něco uspělo, musíte udělat 1 000 věcí dobře a navíc mít hodně štěstí. K tomu, aby úspěch nepřišel, stačí udělat špatně klidně i jedinou věc, i když jste ostatních 1000 věcí udělali relativně dobře.”

Na příkladu kryptoměnové burzy Binance je dobře vidět, že když dva dělají totéž, nebývá to ve výsledku to samé. Tady je vidět snaha být nejlepší a udržet se na výsluní co nejdéle. Mimochodem jedna z věcí, co je mi na Zhaoovi ohromně sympatická, je jeho postoj k majetku, kdy se vyjádřil, že až 99 procent svého jmění hodlá rozdat potřebnějším.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
11
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.