Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Will Clemente: Bitcoin vysílá býčí signály a za tuhle cenu je podhodnocený

Publikováno

Známý kryptoměnový nadšenec a analytik Will Clemente vystoupil s názorem, že primární kryptoměna je v současné době trhem podhodnocena. Ve prospěch svého tvrzení přinesl tento všeobecně uznávaný expert řadu zajímavých argumentů.

Will Clemente a jeho argumenty

Clemente poukázal na to, jak úspěšně bitcoin prošel obdobím negativního financování futures kontraktů na BTC na kryptoměnových burzách. Bitcoin si navíc začíná opět budovat dominanci, neboť její index dosáhl nejnižší hodnoty od roku 2018 a v jednu chvíli se odrazil na úroveň kolem 40 %. Analytik rovněž poukázal na řadu býčích signálů a jako důkaz uvedl stav divergencí a metrik na řetězci.

Nejzajímavější je pak Clementeho názor na “pomíjivější” signály. Domnívá se, že pozitivní vyjádření šéfů mnoha kryptoměnových firem, jakož i zvýšená cirkulace bitcoinových nekrologů v kryptoprostoru jasně naznačují, že trh již dosáhl svého dna.

Nutno ovšem dodat, že některé pochybnosti stále přetrvávají. Zejména pokud jde o otázky měnové politiky USA a konkrétně boje Fedu s inflací, která přímo ovlivňuje kotaci kryptoměn. Podle Clementeho se po sérii agresivních zvýšení sazeb regulátorem vyplatí počkat na pokles inflace. Jak už to ale u Fedu bývá, akce a rétorika mohou přinést řadu překvapení. A to zejména vzhledem k nestabilnímu makro a geopolitickému pozadí ve světě.

Dlouhodobí držitelé začali prodávat?

Jak už to tak bývá, ne všichni s Willem Clementem a jeho argumenty souhlasí. Analytická společnost CryptoQuant ve svém příspěvku upozornila na fakt, že podle jejich údajů dlouhodobí držitelé možná využili nedávný průdký nárůst ceny BTC k distribuci jimi držených mincí.

K tomu jim slouží metrika tzv. Coin Days Destroyed (CDD). Pokud její hodnota stoupne, znamená to, že velké množství dlouho nečinných mincí, které pravděpodobně patří dlouhodobým držitelům nebo hodlerům, bylo právě prodáno nebo přesunuto. Dobře to je vidět na následujícím grafu, který právě tuto metriku za poslední rok zobrazuje.

Zdroj: CryptoQuant.com
BTC CDD
BTC CDD

Binární CDD nám tedy říká, je, zda dlouhodobí držitelé Bitcoinu právě teď dělají více pohybů, než je průměr, nebo ne.

Když se hodnota ukazatele pohybuje směrem k 1, znamená to, že dlouhodobí držitelé vyvíjejí pravděpodobně na trh prodejní tlak. Na druhou stranu hodnoty směřující k 0 znamenají, že hodleři momentálně nijak extra mincemi nehýbou.

kdykoli binární metrika CDD během minulého roku zaznamenala rostoucí hodnoty, cena kryptoměn obecně zaznamenala prudký pokles. V poslední době indikátor opět zaznamenal zvýšení své hodnoty, zatímco cena bitcoinu také rostla. To by mohlo naznačovat, že dlouhodobí držitelé vidí tento prudký nárůst ceny jako příležitost, jak přijít k zisku prodejem některých svých coinů.

Jak to vypadá s cenou BTC?

Bitcoinu se prozatím podařilo posunout (údaj platný v době psaní článku) nad důležitou cenovou úroveň 21 500 USD. Pokud se zde cena udrží až do otevření amerického akciového trhu a index S&P 500 se bude i nadále pohybovat na úrovni 4 100 USD, lze očekávat růst. V opačném případě (pokud se index dostane do korekce), bude jej Bitcoin pravděpodobně následovat. Nejbližší úrovně podpory můžeme v tuto chvíli vidět v pásmech 20 800 až 21 000 dolarů, resp. 20 500 až 20 000 dolarů.

V kryptoměnovém prostoru se také spekuluje o tom, že mírný růst Bitcoinu byl vyvolán nedávným rozhovorem s britským králem Karlem III, který má až překvapivě dobré znalosti o blockchainu a technologiích s ním spojených.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
6
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.