Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Vrátí se dogecoin zpět na výsluní? Analytik předpovídá růst ceny až o 150 %

Publikováno

Ohlášená akvizice sociální sítě Twitter ze strany miliardáře Elona Muska vyvolala vzrušení i u investorů do kryptoměny Dogecoin. Krátce po oznámení této transakce se totiž cena této měny zvýšila až o 35 procent. Někteří analytici se proto v této souvislosti domnívají, že růst ceny dogecoinu může v dalších měsících ještě pokračovat.

Mezi odborníky s takovým názorem se řadí třeba Yashu Gola, který věří, že by se cena dogecoinu mohla v horizontu několika měsíců navýšit až o 190 procent. Pokud by se tato predikce potvrdila, mohla by hodnota dogecoinu vzrůst i na 0,40 amerického dolaru.

Dogecoin dosáhl svých maxim v květnu loňského roku. Tehdy se jeho cena vyšplhala až na 0,7376 dolarů. Altcoin ale nyní může značně vydělat právě na obchodu kolem sítě Twitter. Elon Musk totiž už dříve představil několik svých návrhů kolem Twitteru pro případ, že by určitá část této sítě byla nově určená jen pro předplatitele. Ti by mimo jiné mohli v takovém případě platit za členství právě i prostřednictvím kryptoměny dogecoin.

Další důvod pak podle Gola souvisí i s momentální náladou na trhu.

„Zájem o nákup kryptoměny dogecoin vyletěl během jediného dne na téměř čtyřnásobek, a to hlavně kvůli zprávám, že Musk chce ovládnout společnost Twitter. Vyhledávání spojení „buy dogecoin“ v rámci vyhledávače Google stouplo 25. dubna o téměř 400 procent, jak ukazují data Google Trends,“ řekl k možnému investorskému apetitu kolem kryptoměny dogecoin v dalších měsících expert Yashu Gola.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.