Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Vlády neúmyslně vytvořily ideální prostředí pro rozkvět bitcoinu

Publikováno

Bitcoin zaznamenává stále rostoucí míru přijetí, kterou jeho zastánci připisují několika faktorům. Podle Barryho Silberta, zakladatele a generálního ředitele společnosti Digital Currency Group (DCG), jsou jedním z těchto faktorů i vlády celého světa.

Bitcoin je nezastavitelný, říká zakladatel DCG

V jednom ze svých posledních tweetů Silbert uvedl, že kroky, které světové vlády podnikají, vlastně podporují další růst bitcoinu. miliardář, který je ve vztahu ke kryptoměnám velmi býčí, dodal, že bitcoin je nemožné zastavit.

Silbertova společnost DCG je mateřskou firmou působivého seznamu dceřiných společností, mezi něž patří Grayscale, Genesis Trading, Trade Block, Foundry Services či kupříkladu Luno Global.

Silbertův pohled na stav světové ekonomiky a bitcoinu pravděpodobně odkazuje na to, co se nyní odehrává v rusko-ukrajinském konfliktu. Rusko vyhlásilo válku Ukrajině, ale setkalo se se silným a hrdinným odporem obránců.

V odpovědi na ruské kroky uvalily vlády po celém světě na Rusko sankce ve snaze srazit jeho ekonomiku na kolena a donutit tak zemi ukončit válečné úsilí. Mnozí analytici poznamenávají, že Rusko se možná bude nakonec muset prostě podvolit, protože sankce mají požadovaný účinek.

Bitcoin a další kryptoměny hrají v dosavadním průběhu konfliktu pro Rusko i Ukrajinu obrovskou roli. Bitcoin byl a stále je způsobem, jak zachovat bohatství občanů těchto zemí. Kryptoměny se také ukázaly jako zásadní při zasílání finančních prostředků do země a z ní, protože většina tradičních finančních kanálů se v důsledku války (a sankcí) prostě zhroutila.

Silbertův názor podpořil také další známý investor, správce fondů a filantrop Bill Miller, který se nechal slyšet, že rusko-ukrajinský konflikt je pro bitcoin býčí. Miller se ve svém zamyšlení domnívá, že finanční sankce uvalené na Rusko by v konečném zúčtování mohly způsobit prudký nárůst ceny bitcoinu.

DCG i nadále pokračuje v prosazování přijetí kryptoměn

Silbertovy společnosti stojí v čele prosazování služeb pro správu kryptofondů. Společnost Grayscale kupříkladu lobbuje za přeměnu svého fondu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) na ETF se spotovým vypořádáním bitcoinu.

Firma navíc ve své snaze o spotové bitcoinové ETF dokonce nedávno spustila kampaň s cílem zapojit (a získat podporu) veřejnost do diskuse s Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). A evidentně šlo o správný krok, neboť jen během měsíce února zaslali investoři Komisi pro cenné papíry více než 200 dopisů na podporu této transformace.

Mimochodem věděli jste, že GBTC spravuje aktiva v bitcoinech v hodnotě více než 25 miliard dolarů?

Podobně i samotná společnost DCG ve své tiskové zprávě nedávno oznámila spuštění programu odkupu akcií v hodnotě 250 milionů dolarů pro několik fondů Grayscale. Patří mezi ně Grayscale Litecoin Trust, Grayscale Horizen Trust, Grayscale Zcash Trust a další produkty Grayscale.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
5
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.