Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Veřejně obchodovatelné společnosti v USA drží BTC v celkové hodnotě 11,8 miliardy dolarů

Publikováno

Minulý rok byl pro Bitcoin celkem impozantní. Krom jiného se o něj začaly zajímat i velké veřejně obchodované společnosti, v čele s MicroStrategy Michaela Saylora, které se rozhodly vstoupit do světa kryptoměn a nakoupit do svých rozvah bitcoin. Zatím se k tomuto kroku rozhodlo 36 privátních společností a několik dalších o něm velmi vážně uvažuje.

Velcí hráči s bitcoinem

Podle údajů získaných z webu buybitcoinworldwide.com si veřejné společnosti budují cesty, jak bezpečně nakoupit a uložit bitcoin. Zpráva uvádí, že 36 veřejně obchodovaných firem drží dohromady 244 623 BTC, které mají hodnotu přibližně 11,7 miliardy dolarů.

V čele těchto firem stojí společnost Michaela Saylora (velkého fanouška bitcoinů) MicroStrategy, která ve své rozvaze drží ohromujících 124 391 BTC. Společnost MicroStrategy při své cestě na vrchol použila agresivní systém nákupů, díky němuž hromadila BTC při každém větším propadu. MicroStrategy provedla svůj první nákup BTC již v roce 2020, kdy poprvé nakoupila 21 454 BTC za 250 milionů dolarů. Aktuální cena jimi držených bitconů činí téměř 6 miliard dolarů.

Na druhém místě je Tesla s 42 902 BTC, které mají hodnotu více než 2 miliardy dolarů. Přelomový nákup BTC v hodnotě 1,5 miliardy dolarů společnost zrealizoval v únoru a tato investice se společnosti více než vyplatila. Na třetím místě pak najdeme Voyager Digital LTD s drženými 12 260 BTC v hodnotě přesahující 500 000 000 USD, což představuje 0,058 % všech existujících bitcoinů.

Nesmíme zapomenout ani na společnost Square, nyní známá jako Block, kterou založil Jack Dorsey, která drží ve svých bilancích 8 027 BTC a projevila přání hrát významnou roli v přijetí bitcoinu. Společnost slouží jako mateřská společnost pro platební platformu Cash App, která umožňuje jednotlivcům provádět nákupy v BTC. Společnost Marathon Digital Holdings, která se zabývá těžbou bitcoinů, pak drží více než 7 tisíc BTC, přičemž značná část pochází z těžby tohoto aktiva.

Další subjekty

Mezi další firmy na seznamu patří Hut 8 Mining Corp, Coinbase Global, Inc a Riot Blockchain, Inc, které drží 5 242 BTC, 4 482 BTC a 3 995 BTC. Dohromady 36 veřejně obchodovatelných firem drží 244 623 BTC, přičemž velice pozitivní je, že většina společností v roce 2021 své podíly vylepšila a plánuje v tom pokračovat i v roce letošním

A nesmíme zapomenout ani na Salvador, přímořský stát v Střední Americe při pobřeží Tichého oceánu, který se stal první zemí na světě, která povýšila kryptoměnu na zákonné platidlo. Od září, kdy došlo k přijetí, tento malý stát postupně navýšil jím držený počet bitcoinů na více než 1 300, přičemž prezident Nayib Bukele, že další nákupy budou pokračovat, neboť je pevně přesvědčen, že bitcoin míří na 100 000 USD za minci.

A na závěr se podíváme i na soukromé společnosti, které v minulém roce rovněž zvýšily své pozice v BTC. S velkým náskokem vede společnost Block.one se 140 000 BTC, následuje The Tezos Foundation se 17 500 BTC a na třetím, čtvrtém a pátém místě jsou společnosti Stone Ridge Holdings Group, Massachusetts Mutual a Lisk Foundation.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.