Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Tom Lee stále vidí cenu bitcoinu do konce roku na 200 000 USD, jsou tu ovšem rizika

Publikováno

Přestože se Tom Lee, spoluzakladatel Fundstrat Global Advisors, tak úplně se svou optimistickou předpovědí ceny bitcoinu 100 000 dolarů v roce 2021 netrefil, zůstává i nadále poměrně značným optimistou. Nyní predikuje, že BTC do konce roku 2022 překročí hranici 200 000 dolarů.

V podstatě tak zdvojnásobuje svou ambiciózní prognózu pro rok 2022, a to i přesto, že nejvyšší hodnota bitcoinu 69 044 dolarů byla ustanovena v listopadu a kryptoměna číslo jedna (Bitcoin) se v současné době nachází pod 45 000 dolary.

Skutečně by mohla cena BTC v roce 2022 dosáhnout hodnoty 200 000 dolarů?

Předpověď Toma Leeho z roku 2021 se sice nenaplnila, ale i přes tento neúspěch zůstává jednoznačným býkem a tímto směrem také upravuje svou cenovou predikci BTC. Do konce letošního roku by se tak měl BTC vyšplhat až na hodnoty kolem 200 tisíc dolarů.

V rozhovoru pro CNBC Crypto World Lee poznamenal, že souhrnné čisté jmění amerických domácností se nyní pohybuje na úrovni 142 bilionů dolarů a mnozí lidé možná v příštím desetiletí přijdou o peníze, neboť budou vlastnit dluhopisy. Bitcoinový perma-bull se proto domnívá, že na trh s kryptoměnami bude proudit velké množství spekulativního kapitálu.

To by mohlo být obrovské.

Na druhou stranu Lee také přiznává, že je nesmírně obtížně přesně předpovědět budoucnost.

Pokud někdo nemá opravdovou křišťálovou kouli, je velmi těžké být v oblasti kryptoměn přesný. Propady ve výši 40 % jsou celkem běžné a bitcoin většinu svých zisků v každém jednotlivém roce vytvoří klidně za pouhých 10 dní.

Faktory, které by mohly zničit vyhlídky BTC na dosažení takto vysokých cen

V rozhovoru Lee také poznamenal, že primární kryptoměna se stala životaschopnou platební možností díky snadnému převodu do celého světa. Všechny transakce v blockchainu jsou navíc snadno dohledatelné. Podle tohoto stratéga společnosti Fundstrat je však vysoká cena BTC významnou překážkou pro hromadnější přijetí uživateli. Z tohoto důvodu si myslí, že by pro tento sektor bylo lepší, kdyby kryptoobchodní platformy uváděly cenu bitcoinu v satosi (SATS)

Lee dále uvedl, že největší překážkou na cestě k dosažení 100 000 dolarů a výše by mohla být zranitelnost bitcoinové sítě, neboť se jedná o nejdůležitější blockchain s největší hodnotou na něm uloženou. Spoluzakladatel společnosti Fundstrat nevylučuje ani možnost, že bitcoin může v příštích letech sesadit z trůnu jiná kryptoměna.

Na závěr rozhovoru pak investorům doporučil, aby do svých osobních portfolií alokovali pouze “zdravé množství kryptoaktiv”, protože je nesmírně obtížné dělat přesné předpovědi, pokud jde o budoucnost kryptoměn.

Já jen doplním svůj osobní názor a neberte to nikdo jako investiční radu. Když se podívám na včera zveřejněná data o inflaci v České republice (9,9 procentních bodů), bitcoin mi dává čím dál větší smysl.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
5
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.