Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

TA 27. 3. 2022 I Bitcoin útočí na úroveň 45 000 dolarů I Do třetice všeho dobrého?

Publikováno

Zdroj: cnbc.com

bitcoin graf

V poslední době bitcoin projevuje snahu o proražení úrovně 45 000 dolarů. Napomáhá tomu fakt, že Fed dodržuje striktní měnovou politiku přesně tak, jak bylo předem řečeno. Akciový index S&P 500 naznačuje minimálně krátkodobý rostoucí trend. Dolarový index poslední dobou konsoliduje kolem úrovně 98 bodů. Drahé kovy neutrpěly velké ztráty, zatím může docházet pouze ke korekci. Cena ropy se nedávno pokusila zaútočit na úrovně 120 dolarů za barel, cenový pohyb však 25. března v poslední obchodní den zeslábl.

V odstavci výše píšu o základních ukazatelích, které by měl člověk sledovat. Mají relativně silný vliv na cenový vývoj bitcoinu. Jaký je ale pravděpodobný vývoj z pohledu grafu? To se Vám pokusím nastínit v technické analýze.

Technická analýza bitcoinu na 1D grafu BTC/USD

Na jednodenním grafu je viditelné, že bitcoin již nějakou dobu tvoří obrat na úroveň 45 000 dolarů. O útok na tuto úroveň se celkově pokusil už dvakrát a to bezúspěšně. Tentokrát se o to pokouší potřetí a vypadá to velmi slibně. Je třeba ale být na pozoru, protože není jednoznačné, zda se to vydaří.

Zdroj: tradingview.com
graf bitcoinu
1D graf BTC/USD

Od té doby, co je bitcoin uzamčený mezi úrovněmi 34 000 dolarů až 45 000 dolarů, se zvýšily zobchodované objemy. Nasvědčuje tomu tedy fakt, že by se mohlo jednat o růstovou strukturu, kterou mám vyznačenou v grafu. Je pravděpodobné, že velcí hráči již dříve začali akumulovat bitcoiny, protože potřebovali likvidní zónu, a v nejbližší době by mohlo dojít k růstu. V grafu mám vyznačené i exponenciální klouzavé průměry (EMA), a to 20, 50, 100 a 200 denní. Ty nám také mohou určovat cenový vývoj. Zatím to vypadá spíš pozitivně, jelikož jsme lehce nad 200 denním klouzavým průměrem. Důležité tedy je, abychom nad ním i uzavřeli a udrželi jako support. 20, 50 a 100 denní klouzavé průměry by mohly sloužit jako případné supporty, kdyby se útok na 45 000 dolarů nevydařil. Bitcoin má pod sebou více supportů, než nad sebou rezistencí. Dá se tedy říct, že je vyšší pravděpodobnost prolomení úrovně 45 000 dolarů za bitcoin než pád k 30 000 dolarům, kde se také nachází velká likvidní zóna. Z pohledu jednodenního grafu to vypadá tak, že nás pravděpodobně čeká růst.

Technická analýza bitcoinu na 4h grafu BTC/USD

Na 4h grafu to ale není úplně tak jasné.

Zdroj: tradingview.com
bitcoin graf
4h graf BTC/USD

Můžeme si povšimnout, že objemy začínají klesat. To může být z důvodu, že během víkendu většina lidí zpravidla neobchoduje anebo kvůli tomu, že není dostatečná poptávka proto, aby došlo k průlomu a možná se ještě bitcoin podívá na nižší úrovně, aby mohl nabrat likviditu a začít růst. Pravděpodobně to bude spíš kvůli tomu, že je víkend, ale nechme se překvapit. Klouzavé průměry jsou v tomto případě v roli poskytující supportní oblast.

Jak to tedy bude?

To nelze přesně říct, protože nemám věšteckou kouli. Ale z hlediska pravděpodobnosti by mohlo dojít k proražení úrovně 45 000 dolarů a to již velmi brzy. Další zastávkou by pak mohla být cenová úroveň kolem 48 000 dolarů a následně 51 500 dolarů.

Bitcoin má příležitost v krátkodobém horizontu předvést slušný růstový trend, při kterém by se jeho cena mohla přiblížit až k největšímu vrcholu, pokud tržní prostředí bude přívětivé. Samozřejmě ale nezapomínejme na to, že nic není na 100 % jisté.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.