Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

R. Kiyosaki varuje před potravinovou krizí: Je čas investovat do “tuňákových konzerv” a jak přežít kryptozimu?

Publikováno

Zatímco trh s kryptoměnami zažívá dosti dramatické poklesy hodnoty a odborníci z oboru i investoři si nejsou příliš jisti, kam se bude dále ubírat a kam se teď vyplatí investovat, jeden z významných investorů varuje před krizí, která se odehrává jinde.

Robert Kiyosaki: Bude hůř

Autor knihy o osobních financích “Bohatý táta, chudý táta” Robert Kiyosaki se 13. června na Twitteru podělil o své názory na současnou globální inflační situaci. Mimo jiné varoval před možným nedostatkem potravin a nevýhodami zaměření investic pouze na určité oblasti.

Konkrétně tento finanční guru naznačil, že inflace brzy zesílí, což ovlivní zásobování potravinami, a že by se lidé měli raději zaměřit na investice do “konzerv s tuňákem a pečených fazolí” namísto zlata, stříbra a bitcoinu (BTC). Na Twitteru napsal:

“Nejlepší INVESTICE: Konzervy s tuňákem. Inflace se chystá odstartovat. Nejlepší investice jsou konzervy tuňáka a pečených fazolí. Zlato, stříbro ani bitcoin se nedají jíst. Můžete jíst konzervy tuňáka a pečené fazole. Potraviny jsou nejdůležitější. Dalším problémem je hladomor. Investujte do řešení. Dávejte na sebe pozor.”

Katastrofa na obzoru?

Stojí za připomenutí, že Kiyosaki již nějakou dobu varuje před blížící se katastrofou. Kupříkladu v květu se nechal slyšet, že světu hrozí další světová válka. Zároveň ovšem všem doporučil, aby “začali hromadit zlato, stříbro, bitcoiny, potraviny, zbraně a náboje”.

‘Bohatý táta’ také tenkrát vyjádřil přání nakoupit během propadu Bitcoin a zdůraznil, že “pády jsou nejlepší dobou k zbohatnutí”. V té době uvedl, že čeká, až Bitcoin klesne na 17 000 USD. Pokud mezitím nezměnil svůj názor, což je vzhledem k jeho poslednímu prohlášení a tweetu celkem dosti možné), je klidně možné, že by se klidně mohl své šance dočkat a na 17 000 USD nakoupit.

Bitcoin pokračuje ve svém medvědím trendu a aktuálně se obchoduje za 23 750 USD, což představuje za poslední týden pokles o zhruba 25 procent.

Jak přežít kryptoměnovou zimu?

Existuje vůbec nějaký návod pro přežití kryptoměnové zimy? Ti, co si již v minulosti těmito pády prošli, se podělili s nováčky o rady, co během medvědího trhu dělat. Nejdůležitější je zachovat si chladnou hlavu.

Jeden z obchodníků na twitteru vystupující pod jménem Krissyos zdůraznil, že důležité je si uchovat myšlenku “na přežití”. Podle něj budou kryptoměny v budoucnu “prudce růst”, ale zároveň se domnívá, že mnoho současných projektů nutně zkrachuje. Z tohoto důvodu musí být nejvyšší prioritou zjištění vlastní tolerance k riziku (neboli částky, kterou jste ochotni ztratit) a poté využití metody DCA (Dollar Cost Averaging – průměrování nákupní ceny).

Poznámka

Přečtěte si také: Investiční strategie průměrování nákladů (DCA) – Jak úspěšně investovat do volatilního aktiva?

Další z obchodníků a spoluzakladatel webu CoinGecko, Bobby Ong, pak říká, že pro dlouholeté držitele Bitcoinu a Etherea nemají několikaleté výkyvy na trhu velký význam. Ong těmto typům obchodníkům doporučil, že v těchto chvílích je nejlepší trávit čas s přáteli, rodinou či sami se sebou.

A na závěr bych chtěl ještě citovat uživatele Kuzkokronk, s jehož slovy se plně ztotožňuji i já (nejde ovšem o žádné finanční doporučení), který na Redditu zdůraznil důležitost nákupu bitcoinu právě v tomto období.

Pokud členové komunity v této době nenakupují BTC, budou toho “za 5 let litovat”

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
4
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.