Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Počet BTC adres, které jsou v zisku, klesl pod 50 %

Publikováno

Cena bitcoinu (BTC) se v posledním týdnu chovala jako na houpačce. Mohli jsme vidět její působivý růst, kdy dosáhla jednoměsíčního maxima. S blížícím se koncem měsíce července však na bitcoinu vidíme červené svíčky a zbavování se zisků, kterých během minulého týdne dosáhl. Procento držitelů, kteří jsou v zisku, tak kleslo pod 50 %.

Pouze 47 % adres v zisku

Držitelé bitcoinu byli jedni z mála držitelů digitálních aktiv, kterým se podařilo udržet si ziskovost i během medvědího trendu. I v době, kdy u ostatních, velkých kryptoměn klesal počet držitelů v zisku pod padesát procent, se primární kryptoměně dařilo držet toto procento v plusových hodnotách (tedy nad 50 procenty). Tedy až doposud, protože nedávný pád cen situaci trochu pozměnil.

Podle údajů společnosti IntoTheBlock se počet držitelů bitcoinů v zisku v posledních dnech propadl. Celkem je v současné době v zisku 47 % všech peněženek. Oproti stavu z minulého týdne je to pokles o více než 3 %. Tím se také zvýšil počet těch, kteří se v posledních dnech dostali do ztráty. Celkem 46 % všech držitelů je aktuálně ve ztrátě, zatímco 6 % se nachází v neutrálním teritoriu. Těchto 6 % jednoduše nakoupilo své tokeny za cenu, za kterou se digitální aktivum aktuálně obchoduje.

Nálada na bitcoinovém trhu se mění na medvědí

Nedávný nárůst ceny bitcoinu nám přinesl řadu býčích ukazatelů. Jak už to však na trhu s kryptoměnami bývá, pokles ceny značnou část těchto býčích ukazatelů smazal.

Prvním z nich je nyní 5denní klouzavý průměr. Při růstu bitcoinu na 24 000 USD tento klouzavý průměr vystřelil vzhůru, ale následoval rychlý pád a investoři jsou teď velmi opatrní, protože aktuálně se cena nachází pod ním.

Dalším důležitým ukazatelem je pak 50denní klouzavý průměr. Bitcoin se nyní pohybuje hluboko pod ním, což pro příštích několik týdnů není dobré znamení. Je však také důležité poznamenat, že se to může velmi rychle změnit, pokud začnou investoři akumulovat.

Je celkem časté, že se vstupem do nového týdne se rozhoří nová bitva mezi medvědy a býky a vzhledem k tomu, že je známo, že víkend vytváří precedens pro nový týden, může být výkon bitcoinu opačný, než jaký byl zaznamenán minulý týden. Navíc v pátek končí měsíc a podoba měsíční svíce je pro mnoho investorů důležitější. Ve středu se navíc koná zasedání Federálního výboru pro volný trh (FOMC) Fedu a nálada na trzích je tak velmi napjatá.

Trochu optimismu pak přináší čerstvá zpráva společnosti Glassnode, která naznačuje, že nejhorší výprodeje by snad mohly být již za námi. Trh teď ale potřebuje nějaký čas na zotavení.

Na závěr ještě důležité úrovně. Ty hlavní supporty na BTC se aktuálně nachází na 21 000 USD a poté 20 500 USD. Naopak nejbližší rezistence vidíme na 21 650 USD, 22 000 $ a 22 500 $.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
3
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.