Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Peter Schiff opět kritizuje: většina lidí, co si koupila v roce 2021 bitcoin, je ve ztrátě

Publikováno

Známý milovník zlata (a hlasitý bitcoinový kritik), Peter Schiff, podrobil zisky BTC v minulém roce intenzivnímu zkoumání. Tvrdí, že posledních 9 měsíců bylo pro aktivum neradostných a pozdní investoři museli nést hlavní tíhu trhu.

Radostných prvních pět týdnů

Americký makléř Peter Schiff se na Twitteru pustil do zpochybňování tvrzení, že rok 2021 byl pro bitcoin hvězdný.. Známý kritik tvrdí, že ačkoli aktivum zaznamenalo za poslední rok skok o 60 %, všech zisků bylo jednoduše dosaženo během prvních pěti týdnů roku.

“Bitcoinoví býci poukazují na 50% zisk bitcoinu v roce 2021 jako na další z důkazů, že je to nejlepší aktivum pro nákup Všechny tyto zisky však byly dosaženy během prvních pěti týdnů roku. Bitcoin je nyní níže, než byl v únoru. Naprostá většina lidí, kteří si koupili bitcoin v roce 2021, je ve ztrátě!”

Na začátku roku 2021 se cena bitcoinu se pohybovala kolem 30 000 USD a všechno vypadalo růžově. Pak ovšem přišla rána v důsledku všem dobře známých faktorů (pandemie koronaviru). Příliv retailových obchodníků vyzbrojených stimulačními fondy a lavina institucionálních obchodníků v čele s masivním nákupem společnosti Tesla poslaly cenu aktiva prudce vzhůru. Do dubna dosáhl bitcoin k radosti investorů nového historického maxima více než 62 tisíc dolarů.

Ve zbytku roku došlo k sérii vzestupů a pádů, které vedly k tomu, že aktivum nakonec zakončilo rok na úrovni kolem 48 000 USD. To vede Schiffa k tvrzení, že investoři, kteří investovali mimo prvních pět týdnů roku, nedokázali zaznamenat obrovské zisky.

Pro úplnost dodávám, že jiné kryptoměny, jako například ethereum a solana, zaznamenaly více než 500% zisky a meme mince také předvedly, že je třeba s nimi stále počítat

Zatímco bitcoin klesá, zlato se propadá

Jak se dalo celkem s úspěchem čekat, Schiffovy komentáře se u bitcoinové komunity nesetkaly s pochopením. Reagovali logicky tím, že se zaměřili na výkonnost zlata od začátku desetiletí, a to především na základě toho, že Schiff otevřeně doporučuje, aby si investoři vybrali zlato místo bitcoinu.

Jeden z nich na Twitteru trefně reagoval:

“Peter Schiff je takový troll, zlato v roce 2021 ztratilo 6,5 procenta. Pokud vynecháme prvních pět týdnů, je v mínusu jen 1,2 %. Páni, takový úžasný úspěch pro ultimátní zajištění proti inflaci v roce s nejvyšší inflací za téměř 4 desetiletí.”

Další uživatel poukázal na skutečnost, že velké množství osob, které investovaly do zlata, “jen zíralo, jak tento žlutý kov nedokáže ani udržet krok s inflací.”

I když na kryptoměnovém trhu panuje celkem klid v očekávání většího pohybu, na sociálních sítích se válčí a Peter Schiff si opět nenechal ujít příležitost kopnout si do bitcoinu. Jak ale vidno, zlato je na tom ještě mnohem hůř. Uvidíme, jak si obě aktiva povedou tento rok, osobně bych si tipnul, že i ten letošní bude pro bitcoin velmi úspěšný.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
2
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.