Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

PayPal konečně umožňuje převody BTC na externí adresy

Publikováno

Jeden z hlavních amerických zpracovatelů plateb, společnost PayPal, konečně přichází s tak často žádanou funkci, která uživatelům umožní posílat, přijímat a převádět bitcoiny a další kryptoměny do externích peněženek a na burzy.

PayPal nyní umožňuje převody kryptoměn do peněženek mimo burzu

Bitcoin byl po léta oslavován jako technologie, která nahradí centralizované platební služby, neboť sníží náklady na transakce tím, že odstraní prostředníky. Na poli tradičních služeb panuje v poslední době čilý ruch, protože tito hráči zkoumají další způsoby, jak kryptoměny integrovat do svých nástrojů.

Společnost PayPal v tiskovém prohlášení potvrdila, že uživatelé nyní mohou přesouvat své kryptoměnové prostředky do externích peněženek a hardwarových zařízení. Jose Fernandez da Ponte, senior viceprezident a generální ředitel k tomu uvedl:

“Umožnění zákazníkům společnosti PayPal flexibilně přesouvat svá kryptoměnová aktiva [bitcoin a další kryptoměny] nejen v rámci naší platformy, ale i mimo ni, odráží pokračující vývoj naší nejlepší platformy ve své třídě a umožňuje zákazníkům interakci s širším kryptoměnovým ekosystémem”

Společnost PayPal rovněž uvedla, že jí newyorské ministerstvo finančních služeb udělilo trvalou BitLicence a stala se tak první společností, které se podařilo převést tuto podmíněnou licenci na trvalou. Licence BitLicense umožňuje společnosti provozovat obchodní činnost ve virtuální měně.

“Celý důvod, proč jsme v kryptoměnách, spočívá v tom, že věříme, že podstatná část obchodu přejde na digitální měny.”

Možnost převádět kryptoměny je zatím dostupná vybraným uživatelům a zhruba v příštím týdnu by měla být otevřena všem způsobilým zákazníkům v USA.

PayPal postupně rozšiřuje kryptoměnové služby

Tato nadnárodní společnost není na kryptoměnovém poli žádným nováčkem a v říjnu 2020 začala uživatelům umožňovat nákup a prodej Bitcoinů, Etherea, Litecoinu a tokenu Bitcoin Cash. Kalifornská firma se sídlem v San José pak tuto službu rozšířila na svou dceřinou společnost Venmo a spustila také funkci “Checkout with Crypto”, díky níž mohou zákazníci u obchodníků těmito aktivy zaplatit.

V době zveřejnění vyvolala tato zpráva na kryptotrhu býčí reakci, protože mnozí věřili, že jde o významný krok v mainstreamovém přijímání a osvojování této rodící se třídy aktiv. Ne všichni milovníci kryptoměn však byli s tímto krokem společnosti PayPal srozuměni. Společnosti totiž neumožňovala převod kryptoměn do jiných peněženek, což je něco, co jde proti základům Bitcoinu.

V listopadu 2021 pak firma potvrdila, že mají v plánu svou nabídku kryptoaktiv ještě dále rozšířit. Společnost uvedla, že chce zavést cashback za nákupy kryptoměn a zvažuje možnost, aby uživatelé kreditní karty Venmo mohli nakupovat kryptoměny s využitím cashbacku na této kartě. Začátkem letošního roku pak společnost PayPal odhalila, že by mohla spustit vlastní stablecoin a také aktualizovala své zásady týkající se oblasti NFT.

Závěrem

Fakt, že nyní mohou zákazníci konečně převádět své kryptoměny na externí adresy, je mimořádně významný, protože platformu používají k přesunům finančních prostředků stovky milionů lidí po celém světě.

Navzdory zavedení dalších kryptoměnových funkcí se ovšem zatím nezdá, že by PayPal byl připraven připojit se k takovým společnostem, jako jsou MicroStrategy, Tesla, Block a další veřejně obchodované společnosti, které přidaly bitcoin do svých firemních pokladen.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.