Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Michael Saylor z MicroStrategy potrzuje “rychle rostoucí” insitucionální přijetí BTC

Publikováno

Generální ředitel společnosti MicroStrategy Michael Saylor, známý svou důslednou podporou bitcoinu jako jedinečné investiční příležitosti pro společnosti, vystoupil s tvrzením, že pozoruje rostoucí přijetí této hlavní kryptoměny mezi institucionálními investory.

Insitucionální přijetí BTC roste

Pozitivnější přístup k bitcoinu pak projevují zejména makro fondy a hedgeové fondy, neboť si dobře uvědomují jeho strategické výhody ve srovnání s jinými aktivy. Vzácnost BTC a jeho efektivita při plnění funkce uchovatele hodnoty naznačují v dlouhodobém pohledu značný potenciál zhodnocení.

Současná makrofinanční situace v různých částech světa navíc také naznačuje vážné problémy, se kterými se setkáváme v tradičním bankovním a měnovém systému, což usnadňuje soukromým osobám a korporátním firmám přeorientování se na bitcoin. Volatilita měn v Africe, Jižní Americe a také v Turecku představuje hlavní hnací sílu nové vlny přijímání Bitcoinu nejen v rozvojových zemích.

Podle Saylora empirická volatilita indexu S&P a akcií high-tech společností přispívají k rostoucí institucionální pozornosti věnované bitcoinu, který je sice na jedné straně stále velmi volatilní, ale zároveň může nabídnout mnohem vyšší dlouhodobé výnosy. Stávající kombinace potenciálních peněžních zisků a podstupovaných rizik jasně ukazuje značné výhody investování do bitcoinu a dalších kryptoměn.

Generální ředitel MicroStrategy zároveň očekává, že rostoucí zájem o kryptoaktiva se bude v následujících letech i nadále zvyšovat. Hlavním důvodem je rostoucí povědomí o hlavních vlastnostech kryptoaktiv a jejich výhodách pro investory a další zúčastněné strany. Správné pochopení kryptoměnového trhu může rovněž přispět k vývoji účinnějších přístupů k řízení rizik společně s možností spolehlivě předvídat hlavní cenové pohyby a návratnost jejich investic v dlouhodobém horizontu.

Dlouhodobý investiční horizont je nejatraktivnější

S přihlédnutím na stále vysokou volatilitu bitcoinu a dalších kryptoměn je BTC tedy nejvíce atraktivní pro dlouhodobé a strategické investory, kteří si uvědomují jeho potenciál a zároveň investují v delších časových horizontech.

Při zachování ostatních okolností pak vyšší zapojení institucionálních investorů do kryptografického průmyslu pomáhá zmírňovat volatilitu trhu a pomáhá bitcoinu vyhnout se rychlým poklesům ceny během recesí. Kryptoměny se navíc mohou velmi dobře integrovat do tradičních finančních a ekonomických služeb, což také pozitivně ovlivní poptávku po nich.

Společnost MicroStrategy v úterý nakoupila dalších 660 BTC, čímž zvýšila jimi držený počet mincí na více než 125 000 BTC. Na první pohled sice pozitivní zpráva, ale když to porovnáme s nákupy společnosti na konci minulého roku (více než 3 000 mincí během listopadu a prosince), tak musíme férově přiznat, že ten pokles je prostě znatelný. Toho si je ovšem dobře vědom i samotný Saylor, který v nedávném prohlášení uvedl, že firma bude pokračovat v akumulaci BTC i v dalších dnech, týdnech a měsících a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by hodlali v nejbližší době prodat byť i jedinou minci.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
5
1

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.