Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Krach “odložen na neurčito”. Ke korekci jako by ani nedošlo

Filip Martoch
Jméno Příjmení
Popisek autora
Informace o autorovi článku
Publikováno

Počátkem srpna vše nasvědčovalo tomu, že pravděpodobně dojde ke značné korekci a trh přejde do “medvědího módu”. Dnes už ale víme, že se nic takového nekoná a propad technologických akcií, který nastal byl nejen velmi mírný, ale ve většině případů prakticky bezvýznamný.

Vezměme si například společnost Nvidia, která v posledních letech zaujímala místo miláčka trhu a stala se společností s jednou z největších tržních kapitací. Na začátku srpna se hodnota její akcie z historického maxima propadla až o 26,68 %.

Dnes, o pouhé 2 týdny později, se opět vyskytuje nablízku svým historickým maximům. K podobnému jevu došlo například u akcií Apple, Microsoft, či u celého indexu S&P 500.

Co lze tedy očekávat od budoucího vývoje?

Je dost pravděpodobné, že napětí v technologickém sektoru dále poroste. Srpnový propad pouze krátkodobě uvolnil narůstající tlak, ale to nadcházející sled událostí nezvrátí. S vysokou určitostí můžeme předpokládat, že každý den se nacházíme o krok blíž pádu, který naše portfolia poznamená více, než tomu bylo doposud.

Namísto polevení v ostražitosti bychom se měli raději připravovat na nejhorší. Proto je nejmoudřejší investovat defenzivně. Já osobně jsem se uchýlil na komoditní trh, který je v současnosti mnohem konzistentnější, než trh akciový.

Zejména atraktivní jsou například cenné kovy, bavlna, či ropné deriváty, které v poslední době významně nabývají na síle. Další skvělou alternativou jsou například státní dluhopisy či držba hotovosti.

Tímto kratším článkem bych chtěl upozornit na přetrvávající tržní situaci destruktivního charakteru, při níž může nečekaně dojít k významným zvratům a která je od základu vystavěna na značném množství iracionálních tahů investorů. Rád bych vyzvedl defenzivní investování a investice do společností stojících mimo nadšením exponovaný technologický sektor.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Investování a akciovému trhu se věnuji několik let
Mám svou vlastní cestu jak dosáhnout výsledků
Spravuji instagramový účet o trzích stockswatch: https://www.instagram.com/st0ckswatch/
Mám zkušenosti s daněním akcií a derivátů – můžu poradit

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Při investování je váš kapitál vystaven riziku a může se vám vrátit méně, než jste investovali. Minulá výkonnost nezaručuje budoucí výsledky.
U 64 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.