Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Jednoho dne Bitcoin dosáhne na cenu 6 milionů dolarů!

Publikováno

Pár dní před Štědrým dnem tu máme i jednu “dárkovou” cenovou predikci v podání generálního ředitele společnosti MicroStrategy, Michaela Saylora. Ten v rozhovoru pro The Information předpověděl, že cena bitcoinu by se nakonec mohla vyšplhat až na téměř neuvěřitelných 6 milionů dolarů za minci.

Michael Saylor je ohledně Bitcoinu býčí

Saylor je přesvědčen, že cena této primární kryptoměny ještě ani zdaleka nedosáhla svého dlouhodobého potenciálu. Na začátku prosince společnost MicroStrategy oznámila, že nakoupila další mince v hodnotě 84 milionů dolarů, čímž se její průměrná nákupní cena vyšplhala na téměř 30 000 dolarů.

Poté, co společnost MicroStrategy v loňském roce více než slušně vydělala na svém vstupu do bitcoinu, dosáhla s mincemi, které přikoupila v roce 2021, jen nepatrných výnosů. Cena bitcoinu od začátku roku vzrostla o 70 %, ale od historického maxima, které bylo zaznamenáno minulý měsíc, klesla o 29 %. Pro srovnání, akcie MicroStrategy vzrostly zhruba o 40 % a referenční index S&P 500 o 22,33 %.

Nepříliš výrazné letošní zisky však Saylorovou vírou v největší kryptoměnu neotřásly a neochvějně věří v její zářnou budoucnost. V listopadovém rozhovoru pro CNBC Saylor vyslovil až nečekaně optimistickou předpověď o tom, že bitcoin půjde už jen nahoru:

“Náš názor je, že [bitcoin] bude volatilní, protože je nový, ale nakonec půjde vždy jen nahoru”

Připomínám, že Saylor osobně drží bitcoiny v hodnotě zhruba 866 milionů dolarů a ti, kteří Saylorovy komentáře sledují, by neměli být jeho super-bullish předpovědí překvapeni. Již v únoru uvedl, že tržní kapitalizace Bitcoinu jednoho dne dosáhne 100 bilionů dolarů, což znamená, že zdvojnásobí současnou hodnotu amerického akciového trhu. Osobně bych se vůbec nezlobil, kdyby se jeho předpověď jednoho dne skutečně vyplnila.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.