Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Je 50% býčí rally pro Dogecoin (DOGE) a Shiba Inu (SHIB) na obzoru?

Publikováno

Pokud se podíváme na cenu Dogecoinu, tak ta za posledních 24 hodin vzrostla o 13 % na 0,067 USD. Co hledat za tímto růstem? Podle článku agentury Bloomberg generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk údajně slíbil, že akvizici Twitteru uzavře do pátku.

V důsledku této zprávy akcie Twitteru vzrostly a přiblížily se Muskově akviziční ceně 54,20 USD. Dogecoin zažil podobný vzestup, když se z včerejšího minima 0,059 USD vyšplhal na dnešní maximum 0,069 USD (údaj platný v době psaní tohoto článku).

Elon Musk a koupě Twitteru

Podle komentárorů trhu by nejnovější vývoj mohl naznačovat, že Musk se chystal dokončit transakci ještě před termínem stanoveným soudem na 28. října.

Navrhnovanou akvizici společnosti Twitter Inc. v hodnotě 44 miliard USD se chystá (a to i přes možné obavy Washingtonu ohledně podpory zahraničních investorů) podpořit i generální ředitel společnosti Binance, Changpeng Zhao.

Ten na přímou otázku, zda dodrží finanční dohodu s Muskem, odpověděl: “Myslím si, že ano.” V rámci svého plánu přivést sociální média a zpravodajské webové stránky do nastupující éry Web 3.0 společnost Binance již v květnu uvedla, že se zavázala poskytnout částku 500 milionů dolarů na Muskovu navrhovanou akvizici Twitteru.

Vývojář Dogecoinu hovoří o výhodném upgradu

Dá se celkem dobře odhadnout, že Dogecoin se v případě úspěšně dokončené transakce dostane do povědomí širší veřejnosti, protože Elon Musk vyslovil myšlenku používat jej jako formu platby na sociálních sítích.

Musk, hlasitý zastánce Dogecoinu, povzbudil komunitu poslední core aktualizací Dogecoinu slovy “upgrade”. Podle vývojáře Dogecoinu Shafila Alama je přidání podpory TorV3 pro Dogecoin důležitým upgradem protokolu.

Vysvětlení, co upgrade obnáší, napsal twitterový účet Mishaboar, který se věnuje právě dění kolem Dogecoinu.

“Vývojáři vybírají kód ze starých revizí Bitcoin Core a integrují ho v rámci Dogecoin Core – zkušení vývojáři Bitcoinu by jistě mohli poskytnout pomoc. TorV3 umožňuje na jedné straně soukromí a anonymitu provozovatelům uzlů a také zvyšuje odolnost sítě proti cíleným útokům na uzly.”

A teď k cenám

Cena DOGE klesá od května 2021, kdy dosáhla historicky nejvyšší ceny 0,739 USD. V červnu 2022 pak propadla až na minimum 0,049 USD. Zde se odrazila a DOGE potvrdil horizontální oblast 0,056 USD jako support.

V současné době se cena DOGE snaží o prolomení klesající linie odporu. Vzhledem k tomu, že se pod touto linií drží již téměř 18 měsíců, mohlo by proražení nad ni být katalyzátorem velmi výrazného pohybu vzhůru. I RSI na týdenním grafu je nakloněno pokračování severním směrem. Pokud se podaří zmiňovanou linii úspěšně prolomit, další rezistence se nachází na úrovni 0,160 USD.

Velmi podobně vypadá situace i na minci Shiba Inu. Cena tohoto tokenu se od 25. srpna pohybuje uvnitř formace s názvem klesající klín (descending wedge). Sestupný klín je obecně považován za býčí formaci, což znamená, že jeho proražení je investory očekáváno.

K poslednímu dotyku linie podpory zmiňovaného klínu došlo 13. října. I když se zpočátku zdálo, že SHIB prorazil pod oblast podpory 0,0000010, cena SHIB nakonec obrátila a vytvořila dlouhý spodní knot, čímž tuto oblast opět potvrdila jako podporu.

26. října cena SHIB konečně prorazila z tohoto klínu. Pokud bude (podle očekávání) pohyb vzhůru pokračovat, další nejbližší oblastí rezistence bude 0,0000012 USD. Naopak pokles pod minimum 0,0000092 USD z 13. října by tuto býčí předpověď invalidoval.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
5
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.