Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Jak vlastně probíhají vládní bitcoinové nákupy v Salvadoru?

Publikováno

Salvadorská republika se dostala na titulní strany mnoha novin, poté, co země přijala bitcoin jako zákonné platidlo a neustálými dokupy se snaží zvyšovat svou pozici v BTC. Napadlo vás ale někdy, jak tyto nákupy technicky probíhají?

Prezident Bukele, prozradil, že výzvy k nákupu bitcoinů v zemi činí on. Salvador od doby, kdy přijal tuto kryptoměnu jako zákonné platidlo, již nakoupil více než 1 000 mincí BTC.

Nákupy probíhají přes mobilní telefon

Prezident Nayib Bukele v jednom ze svých tweetů odhalil, že El Salvador obchoduje bitcoin prostřednictvím jeho mobilního telefonu. Tento komentář se objevil po tweetu o zmeškání dna ceny bitcoinu po posledním nákupu 150 bitcoinů..

“Minul jsem dno o 7 minut”

– napsal Bukele na Twitteru, když cena Bitcoinu začala stoupat poté, co oznámil, že země během posledního poklesu nakoupila tuto kryptoměnu za průměrnou cenu 48 670 dolarů. Komentáře hlavy státu byly povětšinou interpretovány jako pouhý humor, ale našli se i tací, kteří Bukeleho kritizovali za příliš autokratické tendence.

Bitcoinový maximalista Anthony Pompliano se vtipně zeptal, zda prezident Bukele používá k provádění obchodů s BTC flip telefon nebo smartphone. Jiní pak označili Bukeleho rozhodnutí obchodovat s bitcoiny z mobilního telefonu za unáhlené a autokratické. Jeden z nespokojených uživatelů se na Twitteru vyjádřil takto:

“Pánové, to by bylo tak skvělé, kdyby ten chlap obchodoval se svými vlastními penězi… ale ne, on obchodoval s pokladem země. WTF? Nikdo v tom nevidí problém? Pokud má takovou kontrolu, hádejte, co je vlastně zač”

Úspěšný obchodník

Prezident Bukele se do povědomí nejen kryptoměnových nadšenců dostal poté, co stál v čele přijetí bitcoinu jako zákonného platidla ve své zemi. Ve snaze co nejhladšího průběhu přechodu, schválil zákonodárný sbor vytvoření bitcoinového fondu a od té doby Bukele přijal strategii nákupu poklesu (buy the dip), která zemi přinesla zdravý zisk.

Známý bitcoinový kritik a milovník zlata Peter Schiff si neodpustil rýpnutí do hlavy státu:

“Čeká nás ještě spousta dalších propadů. Kolik peněz daňových poplatníků hodláte promrhat?”

Prezident si to ovšem nenechal líbit a ve své odpovědi se vyjádřil takto:

“Žádné. Z posledního nákupu už jsme v zisku a to za méně než 24 hodin […] Víš, bumbrlíčku, máme v rezervách 44 106 uncí zlata v hodnotě 79 milionů dolarů, což je o 0,37 % méně než před rokem. Kdybychom ho před rokem prodali a nakoupili bitcoiny, měly by nyní hodnotu 204 milionů dolarů”

Bukele již dříve oznámil a naklonil si tak na svou stranu nemalou část občanů země, že ze zisků realizovaných z obchodů s Bitcoiny postaví veterinární nemocnici světové úrovně a 20 nových škol.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.