Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Jak daleko je kryptoměnový trh od bull runu?

Publikováno

V posledních dnech se stále častěji ozývají hlasy odborníků, které naznačují, že po sedmiměsíčním brutálním výprodeji trhu, by se mohly kryptoměnové trhy snad konečně dočkat obratu.

Dno na dosah a schyluje se k obratu?

Poté, co se BTC koncem prosince propadl pod 50 000 dolarů, se v kryptokomunitě objevily názory, že vrh vstoupil do kryptozimy. V následujících měsících, které vyvrcholily historickým výprodejem z minulého týdne, trh neustále krvácel a celý trh kryptoměn se propadl na desetiměsíční minima.

Nicméně po masivních likvidacích a zejména pak po krachu kryptoměny Luna a jejího stablecoinu UST, odborníci naznačují, že kryptozima by mohla být konečně u konce.

Zdroj: TradingView.com
graf btc usd
Týdenní graf BTC USD

V nedávném článku Yves Lamoureux, známý také jako “kanadská velryba”, odvážně vyzval k novému “důslednému býčímu trhu”. Podle tohoto odborníka, který rovněž stojí v čele makroekonomické výzkumné společnosti se sídlem v USA – Lamoureux & Co, stačí nedávná kapitulace bitcoinu a dalších kryptoměn k tomu, aby se ceny (pokud vše dobře dopadne) znovu vyšplhaly až na nová historická maxima. Lamourex k tomu napsal:

“Vidím extrémně negativní sentiment držitelů kryptoměn, stejně jako jsme to viděli v mnoha jiných případech, kdy jsme se nacházeli na dně.”

Když před sedmi měsíci Bitcoin prudce vzrostl až na téměř 70 000 dolarů, Yves předpověděl, že se kryptoměna propadne k hodnotě 20 tisíc dolarů, aby připravila půdu pro novou likviditu. Poté by měla cena BTC pravděpodobně pokračovat v prudkém růstu a to zejména vzhledem k rychlosti, jakou je aktivum přijímáno a s ohledem na jeho omezenou nabídku.

Minulý týden se cena BTC po ztrátě mnohaletého supportu 28 000 dolarů poměrně přiblížila predikované úrovni 25 000 dolarů. Lamoureux dále uvedl, že se domnívá, že imploze stablecoinu UST a tokenu LUNA zasadila poslední ránu dalšímu poklesu Bitcoinu. K tomuto tvrzení jej vede fakt, že k tomu došlo poté, co si bitcoin již prošel předchozím velkým výprodejem.

“Z hlediska medvědího trhu to vypadá dokonale”

Tolikrát zmiňovaná korelace

Nedávný výprodej na trhu jsme mohli taktéž sledovat i na akciích, přičemž hlavní indexy jsou s kryptoměnami ve vzájemné korelaci a právě poslední dobou se čím dál častěji objevují hlasy, které již na tradičních trzích vidí obrat trhu.

Podle Michaela Hartnetta, hlavního globálního stratéga pro akciový trh společnosti Merrill Lynch, by americké akcie mohlo čekat významné oživení.

Ve své zprávě sice tento odborník zatím nemluvil o absolutním dnu, uvedl však, že proprietární indikátor Bull&Bear Bank of America klesl na kontrariánskou úroveň nákupu, což naznačuje, že by se ceny mohly brzy vrátit zpět.

Z technického hlediska pak vypadá situace na bitcoinu stále dosti nerozhodně a nejistě, kdy jsme mohli sledovat, že cena BTC po úterním tiskovém brífinku předsedy Fedu Jeremyho Powella opět klesla pod úroveň 30 000 USD. Na druhé straně je úroveň 28 000 USD stále považována za velmi silnou podporu, ale pokud Bitcoin klesne pod nedávná minima na úrovni 26 000 USD, mohl by snadno spadnout na 25 000 USD nebo až na 13 000 USD.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
6
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.