Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

I přes hrozící další pád bitcoinu zůstávají ruce Michaela Saylora “diamantové”

Publikováno

Vypadá to, že kryptoměnová zima pokračuje i v novém týdnu, neboť hodnoty předních kryptoaktiv se i nadále propadají. Michael Saylor, generální ředitel MicroStrategy, se nechal slyšet, že jeho společnost nehodlá prodat žádný ze svých podílů v bitcoinech. Vedoucí pracovník to prozradil ve virtuálním rozhovoru pro Studio 1.0 agentury Bloomberg.

Správný časový horizont? Navždy!

Navzdory téměř tříměsíční korekci Michael Saylor uvedl, že plány jeho společnosti na akvizici bitcoinu se nezmění. Poznamenal, že při správném časovém horizontu se držitelé BTC dočkají zaslouženého zhodnocení.

“Pokud se chystáte investovat do bitcoinu, krátký časový horizont jsou čtyři roky, střední časový horizont je 10 let a správný časový horizont je navždy… při správném časovém horizontu jste v pohodě.”

Saylor zdůraznil, že i kdyby se medvědi těšili trvalé nadvládě, MicroStrategy si udrží diamantové ruce. Trvá na tom, že zůstává ohledně bitcoinu býčí a firma nebude měnit plány ohledně akvizice BTC. Vyjádřil se pak naprosto:

 “Nikdy. Ne, nejsme prodejci. My pouze Bitcoin získáváme a držíme. To je naše strategie.”

Pro doplnění informací dodávám, že společnost MicroStrategy byla první veřejně obchodovanou společností, která od srpna 2020 nakupuje a drží Bitcoin jako součást svého portfolia. Od té doby společnost pokračovala ve zvyšování svých podílů na přibližně 124 391 BTC. Velká expozice společnosti MicroStrategy vůči tomuto primárnímu digitálnímu aktivu umožnila ostatním zájemcům získat nepřímou expozici vůči bitcoinu (prostřednictvím akcií MicroStrategy).

Saylorova firma svůj závazek v srpnu 2020 dodržela a během několika nákupů zvýšila své podíly. V polovině prosince loňského roku firma údajně nakoupila přibližně 1 914 BTC. Bez ohledu na dlouhé období tržních korekcí Saylor stále věří, že Bitcoin je vynikajícím zajištěním proti inflaci. Uvedl, že tváří v tvář rekordním inflačním číslům mu držení BTC ve společnosti poskytuje “velkou útěchu”.

Saylor se také domnívá, že současné podmínky na trhu poskytují “skvělý vstupní bod pro institucionální investory, kteří jsou na virtuální měny zvědaví, ale dosud seděli stranou:

“Mám pocit, že na této úrovni dochází ke konsolidaci. Je to skvělý vstupní bod pro institucionální investory. Mluvím s vysoce majetnými jednotlivci, rodinnými firmami, řediteli veřejných společností, majiteli soukromých společností a ti sledovali, jak Bitcoin v roce 2021 vystřelil nahoru. A je spousta lidí, kteří by se ho báli vlastnit, kdyby rostl o 400 % ročně.”

“Ale pokud se na něj podívají a sledují, že je 40 % od historického maxima a konsoliduje a navíc, že se jej chopili lidé jako Bill Miller a další velmi uznávaní investoři, dívají se na to jako na dobrý vstupní bod.”

Dlouhá zima

Kryptotrhy zažívají již téměř 3 měsíce dlouhé období korekcí. Analytici přičítají přetrvávající výprodej institucím, které vybírají zisky po velmi úspěšném roce 2021. Není jasné, kdy se aktivu podaří zmátořit a nabídne býkům svou příznivou tvář, ale mnozí investoři zůstávají optimističtí v očekávání, že velký zlom by mohl být právě za rohem.

Bitcoin, lídr trhu, byl během propadu jedním z nejhůře postižených kryptoaktiv. Poté, co začátkem listopadu dosáhl svého historického maxima ve výši téměř 69 tisíc dolarů, zaznamenal BTC pokles hodnoty o více než 45 %. Propad zaznamenala i jeho tržní kapitalizace, která se snížila z více než 1 bilionu USD na dnešních přibližně 636 miliard USD.

Dominance Bitcoinu na trhu se také nadále propadá a dosahuje rekordních minim pod 40 %, neboť se začínají prosazovat další altcoiny. To vyvolalo debaty o tom, jestli se nechystá flippening, přičemž někteří analytici prohlašují, že nastává altcoinová sezóna.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
8
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.