Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Česko je druhým nejlepším obchodníkem s bitcoiny, říká studie

Publikováno

Česká republika patří mezi nejlepší obchodníky s kryptoměnou Bitcoin na světě. Ukazuje to studie investiční společnosti Invezz, která měřila výnosů obchodů s Bitcoinem na jednoho obyvatele v případě 23 různých států po celém světě. V dílčím hodnocení srovnávajícím výnosy z obchodů s bitcoiny na jednoho obyvatele je Česko první s částkou 61 dolarů, což je v přepočtu téměř 1400 korun.

Studie srovnávala výnosy na obyvatele, výnosy na investora a procento občanů, kteří v zemi do kryptoměn investují. Studie je postavena na tom, že každý stát dostal body za své umístění v každém ze tří ukazatelů a konečné pořadí bylo určeno z průměru těchto tří ukazatelů. Absolutním vítězem tohoto měření se stala Francie.

Studie společnosti Invezz však nepracovala s čínskými a tchajwanskými daty, které není podle této firmy možné označit za stoprocentně spolehlivé.

Z kontinentů je jasně dominantní Evropa, neboť evropské země obsadily šest z prvních sedmi míst. Jedinou výjimkou mezi nimi je Kanada na čtvrtém místě. Průměrný výnos na obchodníka v Evropě činí 453 dolarů, zatímco v Severní Americe jen 240 dolarů. To znamená, že Evropané mají o 89 procent vyšší výnosy než jejich protějšky v USA a Kanadě.

Evropské země také dominují v dílčím ukazateli výnosů na obyvatele, kde jim patří šest nejvyšších příček. Další země však za Českem ve výnosech výrazně zaostávají. V Belgii, které patří druhá příčka, činí 17 USD.

Největší procento kryptoinvestorů má Ukrajina, a to 12,7 procenta. Výnos je tam ale jen 72 dolarů na investora. Největší výnosy si připisují obchodníci ve Švýcarsku, a to 1268 USD. Druhá je Česká republika s částkou 1259 USD na investora. Do kryptoaktiv v obou zemích ale investuje velmi malé procento obyvatel. Ve Švýcarsku je to 1,8 procenta a v České republice 2,2 procenta obyvatel, obě tyto země jsou na dolním konci žebříčku.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.