Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Blýskání na lepší časy? Bitcoin ukončil rekordní sérii týdenních červených svíček

Publikováno

Po dlouhých devíti po sobě jdoucích týdnech, kdy bitcoin vždy uzavřel níže než v předchozím týdnu, se mu konečně podařilo tento negativní trend prolomit. Bitcoin tak zaznamenal od konce března první zelenou týdenní svíčku. Stalo se tak poté, co se mu podařilo vyskočit a udržet se nad 30 000 USD.

První zelená týdenní svíčka BTC od března

Je tomu již celkem dávno (konec března), co se situace kolem primární kryptoměny zdála být výrazně býčí. V té době bitcoin během dvou týdnů dokázal na hodnotě přidat více než 10 000 dolarů a vypadal, že je připraven atakovat kýženou kulatou hranici 50 000 dolarů. V následujících týdnech a měsících ovšem nastal přesný opak.

Místo aby BTC zamířil na sever, vybral si opačnou světovou stranu a vydal se na jih. Někdy pozvolněji, jindy zas agresivně a během šesti týdnů se mu podařilo vyrovnat negativní rekord v počtu po sobě jdoucích týdenních svíček uzavřených v červeném. Vyrovnání rekordu ovšem primární kryptoměně nestačilo a minulý týden tak BTC zaznamenal již 9. takovou svíčku v řadě a samozřejmě nový “rekord”.

Posledních sedm dní pak bylo již pozitivnějších, když se BTC v polovině minulého týdne podíval až nad 32 000 USD. Přestože se mu nepodařilo zde udržet a vrátil se pod 30 000 USD, primární kryptoměna stále odkázala uzavřít týdenní svíci nad 29 250 dolarů (uzavírací cena na konci předcházejícího týdne) a zaznamenala tak svou první týdenní zelenou svíčku od 21. března letošního roku.

Zdroj: Tradingview.com
BTCUSD weekly graf
BTCUSD weekly graf

A jak ukazuje tento graf, situace je stále pozitivní a aktuálně se Bitcoin nachází severně od 31 000 USD.

Je snad nejhorší již za námi?

Když bitcoin v jednu chvíli zaznamenal ztrátu (za dva měsíce) více než 20 000 USD, mnozí komunitní analytici začali spekulovat o tom, zda aktivum konečně našlo své lokální dno. Ve svých závěrech se opírali hlavně o on-chain data, kdy podle společnosti CryptoQuant se investoři zbavili velké části svých podílů v BTC.

Analytici tvrdili, že trhy mají tendenci dosáhnout dna právě v takových podmínkách, kdy se investoři zbavili svých aktiv, a to i se ztrátou.

“Na medvědích trzích kapitulace dlouhodobých držitelů obvykle znamená několikaleté dno” 

Společnost CryptoQuant nicméně dodala varování, že tento výprodej může trvat týdny nebo dokonce měsíce a nebude jednorázovou záležitostí.

Situace z pohledu TA

Podle technické analýzy se v blízkosti klíčové zóny podpory 29 350 dolarů vytvořila nová základna a cena zde zahájila nový růst, kdy došlo k jasnému pohybu nad úrovněmi odporu 29 800 a 30 000 dolarů.

Kromě toho došlo na hodinovém grafu BTC/USD k proražení hlavní medvědí trendové linie s rezistencí poblíž 29 700 dolarů. Bitcoin poté vystoupal nad 30 000 dolarů a také nad 100hodinový klouzavý průměr. Aktuálně se cena BTC nachází u rezistence 31 200 dolarů – 61,8 % Fib retracementu klíčového poklesu ze swingového maxima 32 400 USD na minimum 29 255 USD.

Další důležitá rezistence se pak nachází poblíž úrovně 31 650 dolarů. Její pokoření by mohlo nastartovat růst k dalším rezistencí, které se nachází kolem 32 400 a poté 33 000 dolarů.

Nejbližší supporty pak vidíme poblíž úrovně 30 400 USD a následně 29 950. Proražení směrem dolů by mohlo vyvolat další pokles a cena BTC by se mohla vrátit do oblasti podpory 29 350 dolarů.

Závěrem

Bitcoin ukončil jednu až nepěkně dlouhou sérii a nabízí býkům slibně se rozjíždějící obchodní týden. Přesto nelze říci, že jsme z nejhoršího venku. Důležitá budou data o inflaci ve Spojených státech, která jsou jedním z klíčových globálních ukazatelů.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
4
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.