Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Český start-up obdržel milionovou investici na analýzu hodnoty NFT

Publikováno

Start-up Adama Zvady, absolventa Českého vysokého učení technického, získal na své projekty v oblasti kryptoměn investici ve výši 37 milionů korun. Začínající firma pomáhá investorům analyzovat hodnotu nezaměnitelných tokenů (NTF), které potvrzují vlastnictví v digitálním světě.

NFTScoring se snaží analyzovat fenomén NFT ve světě kryptoměn, kde člověk může obchodovat s určitým digitálním dílem. NFTScoring pak slouží k ověření hodnoty těchto digitálních děl a také pomáhá s hledáním nových investičních příležitostí.

Start-up existuje jen po dobu několika měsíců. Získání několika milionové investice na podobné projekty není v rámci České republiky během této doby úplně běžné.

Celý tým kolem NFTScoring aktuálně tvoří deset lidí. Peníze od investorů pomohou Adamu Zvadovi a jeho společníkovi Davidovi Mokošovi mimo jiné i pro další rozšíření.

NFT se postupně začínají reálně využívat, ale v současné době je na ně primárně nahlíženo jako na investiční aktivum,” uvedl spoluzakladatel firmy Zvada.

Cílem firmy je podle Zvady profesionalizovat obchodování s NTF a poskytnout na investorském poli také nástroje, které v běžném životě využívají kupříkladu obchodníci s akciovými tituly nebo dalšími investičními instrumenty.

NFT je zcela nový trh a díky unikátnosti každého aktiva velmi odlišný od jiných. Jsme jedni z prvních na světě, kdo NFT analyzují,” doplnil David Mokoš, který se na řízení firmy s Adamem Zvadou podílí.

Zvada i Mokoš v posledních letech umělou inteligenci studovali, což jim na silně konkurenčním trhu dává určitou výhodu. Díky získaným znalostem vědí, jak vytvořit datové toky a matematické modely.

Zároveň se nejedná o jejich první projekt. Po působení v Avastu založili agenturu Cognitic zaměřenou na umělou inteligenci a pak společně pracovali na start-upu GoDeliver, který pomáhal při koronavirové pandemii rozvážet lidem v karanténě potraviny. Zvada je také spoluzakladatelem aplikace Fuzee, která propojuje různé způsoby dopravy v Praze.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
2
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.