Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

SEC opět v akci, tentokrát se zaměřil na tvůrce Bored Ape a další NFT projekty

Publikováno

Z aktualizovaných údajů vyplývá, že vyšetřování americké Komise pro cenné papíry (SEC), které se týká společnosti Yuga Labs, je ve skutečnosti součástí širšího vyšetřování trhu s nezaměnitelnými tokeny (NFT), které vyšlo najevo již v březnu.

Tak šel čas

Dne 11. října přinesla agentura Bloomberg s odvoláním na zdroj “obeznámený se záležitostí” zprávu, že SEC vyšetřuje společnost Yuga Labs. Úkolem Komise bylo zjistit, zda se některé NFT “více podobají akciím” a zda prodej některých digitálních aktiv neporušuje federální zákony.

Podle všeho je vyšetřování součástí probíhajícího šetření SEC. To se zaměřilo na širší trh NFT a zkoumá, zda by některé NFT a frakční NFT mohly spadat pod federální zákony o cenných papírech.

V březnu anonymní zdroje agentuře Bloomberg sdělily, že SEC vyšetřuje tvůrce NFT a tržiště s těmito tokeny, zda “některé nezaměnitelné tokeny nejsou využívány k získávání peněz jako tradiční cenné papíry”. Mluvčí SEC tenkrát sdělil, že nebude komentovat existenci či neexistenci případného vyšetřování.

Pozitivní ovšem je, že společnost Yuga Labs, která stojí za úspěšným projektem Bored Ape Yacht Club (BYAC) se na věc dívá z té lepší stránky. Ve svém prohlášení ústy svého mluvčího uvedla, že je to pro ně vlastně výhodné.

“Je dobře známo, že tvůrci politik a regulační orgány se snaží dozvědět více o novém světě Web3. Doufáme, že budeme spolupracovat se zbytkem odvětví a regulačními orgány při definování a utváření vznikajícího ekosystému. Jako lídr v této oblasti je společnost Yuga odhodlána plně spolupracovat ve všech dotazech na této cestě.”

Agentura Bloomberg rovněž informovala, že regulátor zkoumá distribuci ApeCoinu, který byl poskytnut držitelům Bored Ape Yacht Club (BAYC) a dalších NFT.

Bored Ape Yacht Club zatím stále na vrcholu, ale zájem o NFT klesá

Z informací populární platformy pro sociální zpravodajství, LunarCrush, vyplývá, že Bored Ape Yacht Club (BAYC) se minulý týden dostal na první místo v žebříčku NFT, pokud jde o zmínky na sociálních sítích. Pro BAYC to je samozřejmě pozitivní zpráva, protože odráží nárůst popularity projektu v komunitě NFT.

Kromě toho to vypadalo, že nativní kryptoměna BAYC ApeCoin [APE] měla minulý týden nakročeno tím správným směrem. Společnost Yuga Labs totiž oznámila spuštění stakingové platformy ApeCoin a podle oficiálního oznámení byly vytvořeny čtyři stakingové pooly.

Bohužel optimismus dlouho nevydržel a oproti minulému týdnu se cena APE coinu nachází o skoro 9 procent níže. Obecně lze říci, že celkový zájem o NFT nyní prostě klesá.

Blýská se snad na lepší časy?

Společnost Santiment odhalila, že navzdory negativnímu výkonu se objem APE za posledních několik dní značně zvýšil a jak jsme již uvedli, sociální dominance APE navíc zaznamenala v předchozím týdnu nárůst.

Tržní ukazatelé a denní graf nyní ukazují, že APE je aktuálně v dosti neutrální pozici a trhu se může vydat jakýmkoli směrem. Index peněžních toků (Money Flow Index – MFI) zaznamenal růst a nachází se mírně nad neutrální značkou. APE’s Chaikin Money FLow (CMF) také vzrostl a míří do neutrální zóny. Exponenciální klouzavý průměr (EMA) naopak říká, že během přetahované mají zatím navrch medvědi. Zajímavé je, že index relativní síly (RSI) se pohyboval v době psaní článku pod neutrální linií do strany.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
7
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.