Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Vinný nebo nevinný, posuďte sami…

Publikováno

nft scams nápisJe to v podstatě jako Černé Ovce. Kromě rodinných záležitostí a korupčních kauz jsou to krypto kauzy, chytré smlouvy a blockchainy.

Obětí dalšího triku, tentokrát za 1,5 milionu $ se stala anonymní kryptoměnová obchodnice “Elizab.eth”, které chtěla vyzrát na veleznámého kryptoměnového obchodníka Hanweho Changa.

Hanwe je jedním z nejúspěšnějších “bodových farmářů” na tržišti Blur, které je velice oblíbeným tržištěm pro NFT. Jeho strategie je jednoduchá vice aktivity = více bodů = více žetonů na budoucí “dropy”.

Díky jeho výrazným úspěchům se Elizab.eth rozhodla vytvořit robota, který by kopíroval Hanweho strategii, aby nasbírala více bodů. Hanwe si všiml, že bot kopíruje jeho obchody, a tak se rozhodl ho oklamat. Umístil extrémně přemrštěné nabídky na své vlastní NFT pomocí nově vytvořené peněženky (věděl, že robot zkopíruje nabídky) a poté zkopírované nabídky vytvořené robotem Elizab.eth rychle přijal a takto dokázal v krátké době vydělat 800 ETH (přibližně 1,5 milionu $). Tím pádem robot brzy přišel o veškeré prostředky a Hanwe si tak přišel na zajímavé výdělky.

Mnozí diskutují o legálnosti a morálce za trikem, který vydělal Hanwemu 1,5 milionu $.

Na jedné straně… Elizab.eth udělala první krok tím, že zkopírovala Hanweho bidy a ukradla mu body na Blur. Na druhou stranu… Hanwe vědomě zneužil a zmanipuloval obchodního robota Elizab.eth a připravil ji tak o 1,5 mil. $. A nejen to, poté se s tím vytahoval na sociálních sítích.

Podle mého názoru zde žádný zločin nevidím, ale posuďte sami, kdo je v tomto případě propadající. Na Elizab.eth by v tomto případě platilo jednoduché přísloví “Hrajte hloupé hry, vyhrajte hloupé ceny”.

Je mnohé, co si z tohoto případu vzít za poučení, každopádně jedno z mnoha se nabízí. A to, že pouze zřídka existují zkratky k úspěchu.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
0
0

Autor

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎