Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Podle společnosti Grayscale by současný medvědí trh mohl trvat ještě dalších 8 měsíců

Radek Dintar
Jméno Příjmení
Popisek autora
Informace o autorovi článku
Publikováno

Největší světový správce digitálních aktiv, společnost Grayscale Investments, ve své nejnovější zprávě Insight porovnala současný medvědí trh s ostatními tržními cykly v historii kryptoměn. Snaží se tak předpovědět, kdy by mohl přijít další býčí cyklus.

Cykly kryptoměnového trhu

Společnost Grayscale poznamenala, že stejně jako tradiční trhy je i oblast kryptoměn cyklická a toto odvětví v současné době zažívá něco, co analytici označili za “nejhorší medvědí trh” v jeho historii.

Zpráva říká, že cykly na kryptotrhu trvají v průměru čtyři roky, tedy přibližně 1275 dní. Firma poznamenala, že k výpočtu časové osy cyklu lze efektivně použít realizovanou cenu bitcoinu, tedy součet všech nákupních hodnot vydělený počtem BTC, které jsou aktuálně v oběhu.

Grayscale upozornila, že realizovaná cena bitcoinu se 13. června 2022 dostala pod tržní cenu, což signalizuje začátek medvědího trhu.

Nejlepší příležitost nakoupit

Grayscale z toho odvozuje, že současný tržní cyklus, který začal v roce 2020 by mohl trvat trvat méně než 250 dní (tedy přibližně osm měsíců) za předpokladu, že se předchozí tržní cykly budou opakovat. Podle firmy tak tento bod představuje pro investory nejlepší příležitost k nákupu.

Autoři zprávy rovněž říkají, že pohyb bitcoinu v pásmu all-time high (ATH) byl v loňském roce delší než v předchozích cyklech. Firma to přičítá zrychlenému růstu trhu v posledních několika letech a dodává, že pro retailové i institucionální investory je snazší (na rozdíl od předchozích tržních cyklů) do kryptoaktiv investovat.

“Zdá se, že cyklus 2020 měl delší průběh v rozsahu ATH se dvěma delšími vrcholy na rozdíl od prudkého růstu a poklesu v předchozích cyklech. To mohlo být způsobeno rostoucí vyspělostí kryptoměnového trhu, která v předchozích cyklech neexistovala.”

Kryptoměny nakonec vždy vyjdou silnější

V závěrečné části zprávy společnost Grayscale uvedla, že bez ohledu na závažnost každého tržního cyklu z něj kryptografický průmysl nakonec vždy vychází silnější.

Firma dodala, že každý neúspěch zaznamenaný v tomto prostoru pomohl utvářet kryptografický průmysl a že současný cyklus poskytl uživatelům “v boji otestované” protokoly DeFi.

“Navzdory poklesům cen, likvidacím a volatilitě kryptografický průmysl nadále buduje a inovuje a posouvá hranice možného.”

Aktuální situace na trhu

Kryptoměnové trhy vykazují určité známky oživení, ale ozývají se varovné hlasy, že by se mohlo jednat pouze o odraz mrtvé kočky (dead cat bounce), protože makroekonomické prostředí je stále medvědí.

Kryptoměnové trhy se sice (v součtu tržní kapitalizace) opět vrátily nad 1 bilion dolarů, ale na oslavy je ještě čas, neboť stále se pohybujeme o téměř 70 % níže, než tomu bylo na vrcholu v listopadu 2021.

Je tedy třeba počítat i s tím, že další negativní ekonomické zprávy z USA, včetně dalšího zvýšení sazeb Fedem a ohlášená recese po dvou čtvrtletí záporného HDP by mohly tuto tržní dynamiku velmi rychle utlumit.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
3
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 77 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Při investování je váš kapitál vystaven riziku a může se vám vrátit méně, než jste investovali. Minulá výkonnost nezaručuje budoucí výsledky.
U 64 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.