Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

“Omlouvám se, haterům, ale situace na ETH je býčí!”

Publikováno

Nadcházející sloučení (merge) a kompletní přechod na proof-of-stake bude mít pro druhou největší kryptoměnu Ethereum extrémně býčí důsledky. Podle nezávislého kryptoanalytika Larka Davise by upgrade mohl dodat býkům odvahu k tomu, aby cenu tokenu ETH vynesli na nová maxima ve výši 10 000 USD.

ETH 2.0 nabízí klíč k 10 000 USD

Rok 2022 bude pro Ethereum jedním z nejdůležitějších roků jeho historie. Ačkoli přesné datum zatím není známo (mluví se o druhém čtvrtletí tohoto roku), Ethereum se chystá dokončit dlouho očekávané sloučení svých řetězců proof-of-work a proof-of-stake a kompletně tak přejít na novou síť ETH 2.0. Lark Davis je přesvědčen, že takzvané Merge posune cenu nativního tokenu ETH na 10 000 USD a na síti se vyjádřil slovy:

“Omlouváme se haterům, ale už se to děje!” 

Vzhledem k tomu, že v polovině března byl úspěšně dokončen testovací provoz Kiln merge, pozorovatelé se domnívají, že spuštění mainnetu na sebe nenechá dlouho čekat. Upgrade učiní z etheru deflační aktivum, a to především díky výraznému snížení množství vydávaných ETH a mechanismu spalování EIP-1559.

Navíc se předpokládá, že konsensuální protokol proof-of-stake (PoS), na který ethereum přejde, bude výrazně šetrnější k životnímu prostředí než současný systém proof-of-work (PoW), na což určitě budou slyšet i mnohé instituce.

Přechod z PoW na PoS

Cesta k PoS byla dlouhá a namáhavá, ale až konečně k tolik očekávanému sloučení dojde, bude to pro ethereum významný milník a druhý největší blockchain (po bitcoinu) bude bezpečnější, škálovatelnější a udržitelnější než kdykoli předtím. Není divu, že americký podnikatel a také majitel basketbalového klubu Dallas Mavericks, Mark Cuban, nedávno prohlásil, že je (po dokončení sloučení) ohledně další budoucnosti Etherea “velmi optimistický”.

Navíc, podobně jako analytik Davis, tak i bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy BitMEX Arthur Hayes nedávno předpověděl, že ETH do konce roku 2022 vystoupá na 10 000 USD nebo více. Nechal se také slyšet, že ETH bude díky “nativním odměnám vydávaným validátorům ve formě emise ETH a síťovým poplatkům za stakované ETH ve validátorských uzlech” fungovat jako věčný dluhopis.

Aktuálně se Ethereum, podobně jako téměř celý kryptotrh, nachází v korekci a jeho cena se pohybuje kolem 3 185 USD. Jak již ale bylo řečeno, letošní rok by mohl být rokem, kdy ethereum předvede, co v něm je a naplno využije svůj potenciál. Já osobně mu držím palce.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎