Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Elon Musk: Inflace dosáhla vrcholu a recese bude mírná

Publikováno

Elon Musk, aktuálně nejbohatší člověk světa, je přesvědčen, že se začíná blýskat na lepší časy. Na posledním setkání s akcionáři společnosti Tesla se miliardář optimisticky vyjádřil o budoucnosti americké ekonomiky. Okomentoval také potíže, kterým aktuálně největší světová ekonomika musí čelit.

Aby se vypořádal s nejvyšší inflací za posledních 40 let, zvýšil Federální rezervní systém (Fed) své úrokové sazby. To samozřejmě ovlivnilo mnoho odvětví, včetně kryptoměnové sféry. K tomu se přidala nejistota způsobená konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou a ani nárůst napětí s Čínou situaci neprospěl. To vedlo mnoho ekonomů k přesvědčení, že Spojené státy vstoupí do období velké hospodářské recese.

Elon Musk si je budoucností jistý

Sám Musk již v minulosti varoval před tím, co nás čeká. Uvedl, že období silné krize by mohlo způsobit bankrotů a protáhnout se až do konce roku 2023. Aktuálně je ovšem přesvědčen, že výsledný scénář nebude zas tak špatný, jak mnozí předpokládají.

Vzhledem k tomu, že podle něj je “vytváření makroekonomických prognóz receptem na katastrofu”, tak teď předpovídá, že nadcházející krize bude “relativně mírná”.

Jedním z důvodů tohoto přesvědčení má být nízké zadlužení většiny společností.

“Dluh, který nyní společnosti mají, je relativně nízký, takže bych pravděpodobně řekl, že půjde o mírnou až střední recesi, možná tak na 18 měsíců.”

Inflace má tendenci klesat

K inflaci se generální ředitel společnosti Tesla vyjádřil slovy, že on a jeho tým mají “dobrý přehled o tom, jak a kam se ceny věcí v čase posouvají”. Je to dáno tím, že automobilka potřebuje ke své činnosti různé produkty a vstupy z mnoha částí světa.

“Získáváme spoustu informací o tom, kam se ceny věcí v čase vyvíjejí, protože když vyrábíte miliony aut, musíte nakupovat zboží mnoho měsíců dopředu, než je potřeba… Protože je to dlouhý dodavatelský řetězec s obrovskou setrvačností, tak máme určitou představu o tom, jak a kam se ceny v čase vyvíjejí. Zajímavé je, že nyní vidíme, že u většiny našich komodit, většiny věcí, které se dodávají do vozů Tesla (ne všechny, ale více než polovina) ceny během půl roku klesají.”

Vzhledem k tomu, že ceny komodit, které společnost používá, již klesají, je možné, že by mohlo jít o začátek trendu, který by měl pokračovat i v příštích šesti měsících. Z tohoto důvodu tedy generální ředitel společnosti Tesla předpokládá, že inflace bude “rychle klesat”.

Podle mnoha analytiků je zlepšení světového ekonomického scénáře klíčové pro to, aby trh s kryptoměnami znovu vstoupil do býčího cyklu a dosáhl nových maxim a rekordů.

Krátký pohled na aktuální situaci na BTC

Při pohledu na dnešní graf vidíme, že po prolomení směrem dolů pod úroveň 23 200 USD získala cena bitcoinu medvědí momentum a obchoduje se pod úrovní 23 000 USD. Nejbližší support se nachází na 22 650 USD a další hlavní podporu můžeme vidět v blízkosti zóny 22 500 USD. V případě jejího prolomení, by se cena mohla propadnout až k úrovni 21 500 USD. Naopak nejbližší rezistence se nachází poblíž hladiny 23 200 USD. Další hlavní rezistence se nyní tvoří poblíž hladiny 23 500 USD.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
4
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎