Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...
Blog

Cardano oslavuje další rekord – počet jeho adres dosáhl 5,2 milionu

Radek Dintar
Jméno Příjmení
Popisek autora
Informace o autorovi článku
Publikováno

I přes aktuálně probíhající medvědí trh se občas nějaký ten důvod k oslavě stále najde. V tomto konkrétním případě může slavit Cardano ($ADA), neboť počet adres, které tento token drží, neustále roste a dosáhl nového historického maxima 5.2 milionu. A to i přesto, že aktivita na blockchainu (společně s cenou) klesla.

Počet adres držících ADA roste

Podle nejnovějšího Asset Reportu společnosti CryptoCompare vzrostl během minulého měsíce počet adres držících ADA minulý o 2,99 % na 5,2 milionu.

Zdroj: cryptocompare.com

Zpráva CryptoCompare podrobně uvádí, že aktivita na blockchainu Cardano “zažila v dubnu výrazný zásah” poté, co měsíční transakce klesly o těžce uvěřitelných 62,2 % na 1,17 milionu, zatímco průměrný počet aktivních adres se snížil o 57,7 % na 52 000.

Stejně tak počet denních nových adres zaznamenal pokles o 59,1 % na 23 200 a pro dokreslení situace přidávám ještě jedno číslo týkající se průměrných transakčních poplatků. Ty se naopak více než zdvojnásobily z 0,42 dolaru v březnu na dubnových 0,91 USD.

Pozornost si zaslouží zejména fakt, že údaje na řetězci ukazují, že ačkoli se aktivita zpomalila, většina držitelů ADA stále akumuluje a zvyšuje své pozice. Maloobchodní zájem o tuto kryptoměnu “rychle roste” a i velryby se nedávno vrátily k trendu akumulace poté, co během 7měsíčního období své zásoby naopak vyprodávaly.

Velryby a retailoví investoři se znovu pustili do navyšování svých ADA pozic poté, co její cena klesla na 15měsíční minimum. Připomínám, že v srpnu loňského roku cena naopak dosáhla historického maxima kolem 3 USD za minci. Je třeba také zmínit, že podle dat společnosti Coinbase má ADA typickou dobu držení 121 dní, což znamená, že uživatelé ADA na platformě drží svá aktiva více než čtyři měsíce, než je “prodají nebo pošlou na jiný účet nebo adresu”.

Podle kryptoměnové burzy dlouhá doba držení “signalizuje trend akumulace”, zatímco krátká doba držení “naznačuje zvýšený pohyb tokenů”.

Obliba Cardana roste

Hostitel populárního YouTube kanálu Coin Bureau se ve svém pořadu nedávno věnoval právě budoucnosti Cardana. Tento pseudonymní kryptoanalytik (známý jako Guy) svým 2,03 milionům odběratelů sděll, že Cardano “v zákulisí” zažívá velký boom.

“Počet unikátních peněženek Cardano se zvýšil o více než 50 %. Desítky DApps [decentralizovaných aplikací] byly nasazeny, stovky dalších Cardano DApps jsou ve vývoji. To naznačuje, že ze strany drobných investorů a uživatelů je po ADA stále velká poptávka. Nezapomeňte, že se zdá, že značná poptávka po ADA přichází také od institucionálních investorů.”

Co se týče důvodu poklesu Cardano, Guy říká, že toto kryptoaktivum je vysoce korelované s Bitcoinem (BTC) a podle něj k současnému pohybu ceny ADA přispěly také silné prodeje ze strany fintech společností. Skutečnost, že cena ADA i přes tuto silnou poptávku nadále klesá, může podle něj znamenat jen jednu věc:

“Další prodejní tlak přichází odjinud. Můj nejlepší odhad je, že IOG [Input Output Global], Emurgo a Cardano Foundation, které agresivně rozšiřují své týmy, zajišťují partnerství, podporují připravované projekty Cardano a dokonce přímo kupují společnosti související s kryptoměnami, aby vybudovaly infrastrukturu Cardano. Není pochyb o tom, že to v dlouhodobém horizontu povede k výraznému růstu ADA, ale také není pochyb o tom, že tento prodejní tlak krátkodobě potlačuje cenový potenciál ADA.”

Pokud jde o to, jak vysoko by mohla cena Cardana vystoupat, bude to podle tohoto analytika záviset na budoucím vývoji blockchainu. V krátkodobém horizontu bychom mohli počítat s dvojnásobnou cenou, avšak co se týče dlouhodobého potenciálu, je to prý výrazně optimističtější příběh.

A o tom, že tým stojící za Cardanem neustále pracuje na dalším vylepšení, svědčí i dvě plánované vývojářské konference v Barceloně a Austinu a hlavně plánovaný hard fork Vasil, který proběhne 29. června. Díky novinkám, jako je pipelining, disková úložiště nové Plutus CIP obsahující čtyři, kterými jsou CIP-31 (referenční vstupy), CIP-32 (inline data), CIP-33 (referenční skripty) a CIP-40 (vedlejší výstupy).

Po úspěšném hard forku by mělo dojít k výraznému vylepšení sítě, hlavně co se týče transakční propustnosti a oblasti chytrých smluv.

Pište si svůj vlastní blog

Líbil se vám tento článek?
5
0

Autor

Kryptoměny beru jako jednu z největších příležitostí svého života. Byla by škoda ji promeškat.

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 77 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Při investování je váš kapitál vystaven riziku a může se vám vrátit méně, než jste investovali. Minulá výkonnost nezaručuje budoucí výsledky.
U 64 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.